Продължаваме промяната разкритикува с декларация от парламентарната трибуна протеста на

...
Продължаваме промяната разкритикува с декларация от парламентарната трибуна протеста на
Коментари Харесай

Продължаваме промяната: Протестът на Възраждане е хулиганска проява

" Продължаваме промяната " разкритикува с декларация от парламентарната естрада митинга на " Възраждане " против зеления документ. От името на парламентарната група депутатът Николай Ангов упрекна партията на Костадин Костадинов, че е подложила " на риск живота на протестиращите ".

" Организирането на хора да пътуват с рейсове, насърчавайки ги да не употребяват персонални защитни средства, е нищо повече от безразсъдна хулиганска демонстрация ", съобщи депутатът Николай Ангов в декларация на Политическа партия.

Поставен е на риск животът на протестиращите, тъй като депутатите от Възраждане ще развеят депутатските си карти и ще бъдат признати в лечебни заведения, а това е разкош, който останалите нямат, подсети той какво би станало, в случай че след митинга има инфектирани.

Ангов посочи, че единствено през вчерашния ден от ковид са умряли 77 души, а в продължение на две години се разсънваме с числа за заболеваемостта и броя на жертвите.

" Много хора се тормозят за себе си, за своите близки и за работата си. Една шепа хора обаче виждат опция за политически дял. Не е време за основаване на подправени вести и да излъчваме агитация, която отхвърля науката ", съобщи депутатът от Политическа партия.

" Нека оставим егото си, дано се постараем да понижим броя починали българи в тази пандемия. Призовавам даже тези, които назовават имунизацията пробна течност, дано последват образеца на депутатите от Възраждане и да се имунизират. Нека спасим човешки животи ", съобщи Ангов.

Той заяви, че ръководещите ще разискват тематиката за отхлабване на противоепидемичните ограничения след прекосяване на сегашната вълна.

А председателстващият пленарното съвещание Кристиан Вигенин вметна след декларацията, че може би някои дейности от през вчерашния ден би трябвало да влязат за разискване в етичната парламентарна комисия, визирайки депутати от Възраждане. Част от тях по време на митинга пробваха да отворят вратите на Народното събрание и да пуснат вътре протестиращите.

Депутатите, които през днешния ден са под карантина, към този момент са 9 на брой. Към участващите отдалечено в съвещанието се причисли Анна Александрова от ГЕРБ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР