“Продължаваме промяната предлага забрана за износ на горива с руски

...
“Продължаваме промяната предлага забрана за износ на горива с руски
Коментари Харесай

Продължаваме промяната предлага парламентът да приеме забрана за износ на руски горива от България

“Продължаваме смяната ” предлага възбрана за експорт на горива с съветски генезис от България. Това планува, импортирано в Народното събрание от депутати от партията.

Предложението на “Продължаваме смяната ” идва на фона желанията на служебното държавно управление на горива с съветски генезис от България, въведена от последното постоянно държавно управление на Кирил Петков . Проектът на кабинета на Гълъб Донев за анулация на възбраната провокира опасения, че България ще наруши изискванията на европейското ембарго върху съветския нефт.

България получи пролонгация от петролното ембарго на Европейски Съюз и ще продължи да внася съветски недопечен петрол и нефтопродукти до края на 2024 година Това изключение обаче е при изискване страната да не изнася импортираните от Русия нефт и петролни артикули. Служебното държавно управление твърди, че разпоредбите не пречат на България да изнася горива, създадени на територията на страната от съветски петрол.

В България горива от съветски петрол се създават в рафинерията “ Лукойл Нефтохим ” в Бургас.

Проекторешението на “Продължаваме смяната ” планува Народното събрание да задължи Министерския съвет да вкара режим за следене на горивата и нефтопродуктите, създадени от съветски петрол, с цел да се подсигурява осъществяване на възбраната за експорт.

Депутатите от партията оферират и въвеждане на спомагателен налог върху свръхпечалбите на компаниите в бранша на търговията със недопечен петрол и преправянето му. Приходите от този налог съгласно партията би трябвало да се употребяват за обезщетения за семействата.

“Продължаваме смяната ” аргументира предлагането си с разпоредбите на европейското петролно ембарго. Според партията на Кирил Петков и Асен Василев приложената възбрана за експорт ще докара до намаление на цените на горивата на българския пазар.

В прессъобщение, с което партията осведоми за импортирания план за решение, тя отбрани изключението за България от ембаргото върху вноса на съветски нефт. Формацията го дефинира за “едно от огромните достижения на последното постоянно държавно управление ”.

Правителството на Кирил Петков на европейското петролно ембарго, в случай че страната не получи изключение. Тогава “Лукойл Нефтохим ” твърдеше, че не може да размени съветския петрол и да преработва различен. Експерти споделиха, че това не е правилно.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР