Продължаваме промяната“ подава сигнал в ГДБОП за защита на държавния

...
Продължаваме промяната“ подава сигнал в ГДБОП за защита на държавния
Коментари Харесай

ПП подава сигнал в ГДБОП за възпрепятстване на дейността на Агенция Митници

" Продължаваме промяната “ подава сигнал в ГДБОП за отбрана на държавния интерес на територията на община Свиленград, където след решение на Общинския съвет в края на 2022 година се попречва активността на държавния орган Агенция Митници, оповестяват от пресцентъра на партията.

На 22.12.2022 година Общинският съвет на гр. Свиленград, под председателството на Георги Еленков, който е локален деятел на ГЕРБ и юрист на компанията Евролаб 2011, взема решение No 1119/22.12.2022, с което вкарва седем ограничавания в метода на употреба на уличната мрежа на кв. " Капитан Петко Войвода “.

Посочените ограничавания не разрешават на транспортни средства с тегло над 3.5 тона да доближават до терминалите на Агенция Митници, които се намират в югозападния завършек на квартала. С това изцяло попречват държавните органи, които са на послушание на Министерство на финансите, да реализират своите функционалности по митнически надзор.

" Продължаваме промяната “ показва подозрения, че с взетото решение освен се попречва активността на Агенция Митници, а се цели наложително пренасяне на дилемите на Агенцията в частен парцел на Размиг Керопе Чакърян, обвързван с други действия на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево “.

Това се случва макар че постройката и терминалите за осъществяване на активността на Агенция Митници са въведени в употреба в сходство с актове на Общинския съвет. Улицата към тях е ремонтирана с целеви запас на Министерство на финансите, а самата постройка е финансирана от Европейския съюз. Материалната база е съвременна и е основана особено за обработка на камиони.

Забраната за прекосяване на транспортни средства с тегло над 3.5 тона е незаконна, тъй като попречва страната в нейните старания да извършва значими административни функционалности.

В нито един миг ръководителят на Общинския съвет не е потърсил съгласуваност или координиране с Министерство на вътрешните работи или Министерство на финансите в лицето на Агенция " Митници “.

Гореизложените претекстове будят опасения дали Общинският съвет в Свиленград пази ползите на обществото и страната или под управлението на ръководителя господин Еленков работи в изгода облагодетелстване на частни лица.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР