Продължаваме промяната няма да предложи Кирил Петков за министър-председател. Това

...
Продължаваме промяната няма да предложи Кирил Петков за министър-председател. Това
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: ПП няма да предложи Кирил Петков за премиер

" Продължаваме промяната " няма да предложи Кирил Петков за министър-председател. Това заяви съпредседателят на " Демократична България " Атанас Атанасов в изявление пред bTV.

По думите на Атанасов решението е взето на съвет късно нощес и се чака то да бъде обявено през днешния ден от партията мандатоносител.

Най-голямата парламентарна група в 47-ото Народно заседание - " Продължаваме Промяната " (ПП), ще получи през днешния ден мандат от президента Румен Радев за сформиране на нов кабинет. Проучвателният мандат постоянно се дава на проекто-премиера.

По-рано от Българска социалистическа партия споделиха, че ще договарят за нова коалиция с Политическа партия, в случай че Кирил Петков не е отпред на евентуален предстоящ кабинет. Причината за това беше обявеното от премиера в оставка изпъждане на 70 съветски дипломати от България.

Според Атанасов решението демонстрира съществено отношение на " Продължаваме промяната " към публичните настроения и упованията на българските жители и добави, че знае името на номинирания за министър председател, само че не го заяви. Атанасов счита, че възможностите за сформиране на нов кабинет в границите на това Народно заседание нарастват.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР