Продължаваме промяната може да внесе витиеват текст за техническа помощ

...
Продължаваме промяната може да внесе витиеват текст за техническа помощ
Коментари Харесай

Кляка ли Киро на Корни – ясно днес

Продължаваме смяната може да внесе витиеват текст за техническа помощ за Украйна в Народното събрание през днешния ден и по този начин да удовлетвори клина на Корнелия Нинова, който тя заби в четворната коалиция.

Това са мненията на политолози от тази заран, след траялия до 23 часа нощес съдружен съвет, който завърши без публично изказване по тематиката ще се гласоподава ли тъкмо военна помощ за Украйна в Народното събрание или текстът ще е колеблив.

Още преди да седне на масата с съдружните си сътрудници, министър председателят ги прикани да запазят стабилността на ръководството.

Всички задания са тежки, само че това, което аз към този момент съм сигурен, че вместо да се фокусираме какъв брой са тежки и какъв брой са страшни и какъв брой всичко е рисково, ние би трябвало да вървим напред, да си следим целите и да си стигаме резултатите, които обещаваме, посочи министър председателят Кирил Петков.

За да решат остава ли ултиматумът, че при изпращане на военна помощ, Българска социалистическа партия си потегля от обединението социалистите се събраха на Позитано 20 преди съдружния съвет.

Според мен би трябвало да държим своята позиция непроменена, счита Александър Симов от Българска социалистическа партия. Така той повтори позицията на Нинова от Първи май, изречена на фолклорен събор на дамите социалистки в Кърджали.

Пред столетницата стои задачата и дали ще се съгласи на решение, което планува единствено ремонт на военна техника на Украйна.

Не знам дали има някаква разлика. Дали ще изнасяш танкове, или ще ремонтираш танкове и ще ги изнасяш – каква е разликата, попита Румен Гечев.

Лошо е да използваме тази рецесия с войната в Украйна за политически цели и акция. Всеки си носи глава на раменете и може да реши, каквото реши, сподели Станислав Балабанов от Има Такъв Народ.

Мисля, че можем да създадем компромис в случай че в решението на Народното събрание бъдат упоменати съответно дейностите, да вземем за пример „ експорт на защитни средства ” като каски, бронежилетки, ремонт на техника, съобщи Георги Гьоков от Българска социалистическа партия.

Правителството не може да ръководи посредством шантаж, оповестиха от Демократична България.

Пленарната зала ще одобри изпращането на военна помощ и държавното управление отново ще оцелее, смята Антоанета Цонева от Демократична България.

Широки болшинства в Народното събрание са безусловно възможни. Не считам, че България ще има държавно управление на малцинството. Но се надявам България да има болшинство на достолепието, сподели още Цонева.

Ние можем да предоставяме всякаква помощ – ремонт на съоръжение, може да е муниции, само че не може да включва български военни елементи, които да вземат участие на терен. А държавното управление взема решение кои са най-правилните ограничения, уточни Андрей Гюров от Политическа партия.

Парламентът ще разисква трите проекторешения – това на ГЕРБ-СДС, на Демократична България и вероятно поправено на Политическа партия, на изключително съвещание от 15.30 часа през днешния ден.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР