Продължаваме промяната изразиха възмущението си на брифинг, че от дневния

...
Продължаваме промяната изразиха възмущението си на брифинг, че от дневния
Коментари Харесай

ПП иска по-адекватни действия от служебния кабинет за компенсация на битовите потребители на газ

„ Продължаваме промяната ” показаха възмущението си на брифинг, че от дневния ред на Народно събрание е отпаднала точката за компенсиране на битовите консуматори на природен газ.

„ Точката отпадна, макар че през вчерашния ден беше добавена в дневния ред, в контраст на правилника по предложение на ГЕРБ-СДС ”, сподели Радослав Рибарски.

Той изясни, че по техни калкулации от януари до април, когато се чака цените на природния газ да са най-високи, са нужни под 200 млн. лева

„ Не одобряваме аргумента, че няма пари. Фондът за сигурност на електроенергийната система сега събира свръхпечалби по правилник 1854. Този правилник точно подсигурява, че във фонда се събират повече пари от нормално и задачата на набрания запас там е точно компенсиране на уязвимите и наранени семейства на природен газ, горива и електрическа енергия ”, сподели Рибарски.

Миналата година имало подобен механизъм, тогава средствата са били от бюджета, по-късно и от ФСЕС.

„ През миналата година бяха обезщетени ВиК сдружения, електроразпределителни предприятия, а тази година има само компенсиране на небитовите консуматори на ток ”.

Владимир Табутов от Политическа партия съобщи, че би трябвало да се дефинира какво е енергийна беднотия и да не се дава на калпак.

„ Останалите партии даже не желали да дискутират, служебният кабинет трябвало да бъде по-адекватен в областта на енергетика ”. 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР