Продължаваме промяната и Демократична България са готови вече с част

...
Продължаваме промяната и Демократична България са готови вече с част
Коментари Харесай

Неофициално: Вижте някои от спряганите имена в проектокабинета на ПП-ДБ

" Продължаваме промяната " и " Демократична България " са подготвени към този момент с част от имената за министри в техен кабинет, съобщи " 24 часа ". Пълният лист би трябвало да бъде подготвен до понеделник.

За министър председател ще бъде препоръчан акад. Николай Денков, който води и сега договарянията с ГЕРБ, с цел да получи ПП-ДБ поддръжка от партията на Бойко Борисов за държавно управление с втория мандат.

Денков по този начин или другояче е безспорният претендент на обединението. Не по този начин обаче стоял въпросът с подредбата по другите постове.

В листата от имена, за които има към този момент единодушие, е и това на Кирил Петков. Като той щял да бъде препоръчан за вицепремиер с сектор специфични служби и Шенген. В обединението има съществено напрежение за включването на съпредседателя на " Продължаваме промяната " в държавното управление. След днешните думи на Борисов обаче, че би подкрепил и кабинет с Петков в него, в случай че му хареса програмата, последователите на някогашния министър-председател надвили.

Изключително доста разногласия е провокирала и кандидатурата за министър на вътрешните работи. Засега за поста се планува водачът на ДСБ Атанас Атанасов. Той самичък поискал да отиде в Министерство на вътрешните работи. С това възмутил сътрудниците си от " Да, България ", които единствени упорстват партийни водачи да не стават министри, а да се заложи на хора с по-експертен образ, които да са по-приемливи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР