Продължаваме промяната“ и Демократична България“ обсъдиха промените в Изборния кодекс

...
Продължаваме промяната“ и Демократична България“ обсъдиха промените в Изборния кодекс
Коментари Харесай

ПП и ДБ обсъдиха промените в Изборния кодекс с неправителствени организации

„ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ разискаха измененията в Изборния кодекс с неправителствени организации. Дискусията се организира в постройката на Народното събрание, а задачата е да бъдат чути експертните отзиви на гражданските организации. Повечето от тях дефинираха признатите от Правната комисия на второ четене промени в Изборния кодекс като скандални и направиха свои оферти.

Възможностите за гражданско присъединяване в последните две седмици бяха погазени, сподели Калина Константинова от „ Продължаваме промяната “, която откри полемиката с „ Демократична България “ и неправителствените организации за измененията в Изборния кодекс.

Съпредседателят на „ Продъложаваме смяната “ Кирил Петков още веднъж акцентира, че е останал учуден от измененията, които са се създали измежду нощ от Правната комисия.

Съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов дефинира срещата като част от напъните им да спрат „ изтърбушването “ на Изборния кодекс.

От неправителствените организации се сплотиха към тезата, че правото на избор е било нарушено с признатите на второ четене, съгласно тях, скандални промени в Изборния кодекс по време на среднощното съвещание на Правната комисия. От „ Правосъдие за всеки “ приканиха вносителите на законопроекта да го отдръпват с решение на Народното събрание и по-късно да се организира необятна гражданска полемика. Ако това не се случи, от организацията предизвестиха, че ще се извърнат към президента с искане за налагане на несъгласие. От Движение „ БОЕЦ “ пък приканиха гражданският напън и митингите да продължат.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР