Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) ще внесе законопроекти за

...
Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) ще внесе законопроекти за
Коментари Харесай

ПП-ДБ внася законопроект за реформа в службите, въпреки че ГЕРБ и ДПС отказаха подкрепа

„ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) ще внесе законопроекти за промяна на службите за сигурност в понеделник. Това сподели съпредседателят на обединението Кирил Петков.

Новината идва, откакто преди седмица ръководителят на ГЕРБ , че в този момент не е подобаващ миг за промени в службите. Това се случи, откакто малко по-рано като началник на парламентарната комисия, отговаряща за спецслужбите, откакто двете обединения се отметнаха от първичната си поддръжка за промени.

„ Ако господин Борисов не желае да ги прави тези промени - дано съобщи за какво, в случай че желае - дано не бавим нито ден повече, тъй като отговорността е пред всички нас “, сподели Кирил Петков от австрийския парламент във видеообращение във фейсбук.

Той свърза промените в бранша с приемането на България в Шенгенското пространство.

Реформирането на службите беше един от заложените цели на държавното управление на Николай Денков, което пристигна на власт с поддръжка от ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи. Освен влизането в шенгенското пространство, депутати от ПП-ДБ неведнъж акцентираха като причина за потребността от промени несправянето на службите в подтекста на войната в Украйна.

Твърдо, който отхвърля да подпише декрет за промяната на ръководителя на Държавната организация за национална сигурност (ДАНС), който беше назначен от неговите служебни държавни управления.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР