Продължаваме нашата протестна кампания от преди месец и половина. Искам

...
Продължаваме нашата протестна кампания от преди месец и половина. Искам
Коментари Харесай

Синдикатите ще протестират цяла зима, искат 850 лв. минимална работна заплата

" Продължаваме нашата протестна акция от преди месец и половина. Искам да се извиня на софиянци за неудобството през вчерашния ден, само че го вършим за тях. Ще продължим да го вършим цяла зима. Популизмът мина всички граници ", по този начин Любослав Костов коментира вчерашния митинг на синдикатите в столицата. 

По думите му президентът Радев е съумял да внесе малко разсъдък на срещата през вчерашния ден. Уверил е синдикатите, че ще приказва с финансовия министър да внесе бюджет.

" Ние желаеме 850 лева минимална работна заплата. Това е 50% от междинната. Ако в този момент не вдигнем минималната заплата, следващата година ще би трябвало да я вдигнем с 300 лева и бизнесът няма да бъде удовлетворен. Ние желаеме 1/10 от това, което се възнамерява като капиталови разноски ", сподели още Костов пред Българска национална телевизия.

" Кой ще изясни на хората, които работят на минимална работна заплата, по какъв начин да си платят сметките и да си купят за Бъдни вечер това, което са си купили предходната година? Държавата сега е най-лошият шеф ", счита той.

" В момента 549 лева е минималната заплата след удръжката на приходите, а линията на беднотия е 504 лева Тоест, хората, които работят на минималната работна заплата, са на линията на бедността ", съобщи синдикатът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР