Продължаваме да подпомагаме общините. Това е една от политиките ни

...
Продължаваме да подпомагаме общините. Това е една от политиките ни
Коментари Харесай

Премиерът Борисов: С близо 10 млн. лв. продължаваме да подпомагаме общини в страната

 " Продължаваме да подкрепяме общините. Това е една от политиките ни и се надявам тя да продължи и за в бъдеще “, съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на държавното съвещание. Кабинетът утвърди спомагателни прехвърляния в размер на 6,554 млн. лева, като 131,9 хиляди лева от тях са за ремонтни действия на четири храма в общините Брезник и Земен и 6,4 млн. лева са за общините Гърмен, Велинград и Перник. По линия на Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне бяха отпуснати и други 3,2 млн. лева за община Белово.

1,105 млн. лева от предоставените средства на община Гърмен са за промяна на дере в с. Хвостяне и 457 хиляди лева за създаване на физкултурен салон към Обединено учебно заведение " Христо Ботев “ в с. Долно Дряново.

По бюджета на община Велинград се утвърдени средства в размер на 4,5 млн. лева, които ще бъдат разходвани за създаване на три детски градини в селата Кръстава, Свата Петка и Грашево.

Допълнителните прехвърляния по бюджета на община Перник са в размер на 360 хиляди лева за създаване на довеждащ тръбопровод от пречиствателна станция за питейни води в кв. Църква, гр. Перник до с. Кралев дол.

В хода на съвещанието бяха предоставени и още 131,9 хиляди лева на Българската православна черква - Българска патриаршия. Средствата ще бъдат вложени в строително-ремонтни действия на храм " Св. Петка “ в Брезник за възобновяване на килийното учебно заведение към храма и за реституция на храм " Св. Николай “ в с. Долни Романци, общ. Брезник. Част от финансовата поддръжка ще бъде и за средновековната черква " Св. Николай “ в с. Долна врабча, общ. Земен и за довършителни действия на храм " Св. Иван Рилски “, с. Гърло, общ. Брезник.

По линия на Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне държавното управление отпусна и 3,2 млн. лв. на община Белово. Средствата са за неотложни възстановителни работи за корекцията на река Яденица, в урбанизираната територия на града.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР