Продължаваме да настояваме за повишаване на бюджета на Министерството на

...
Продължаваме да настояваме за повишаване на бюджета на Министерството на
Коментари Харесай

Минеков: В министерството видях корупция и безпринципно раздаване на общо 22 млн. лв.

Продължаваме да настояваме за повишение на бюджета на Министерството на културата. През годините е безусловно пропуснат, незабележим и беден, което води до избор на неспособни хора, съгласни с мизерията. Това съобщи служебният министър на културата Велислав Минеков след днешното съвещание на Министерския съвет.

Той уточни, че настояването е за повишаване на бюджета с 49 % от сегашния. Според него е допустимо нарастването да бъде с 0,2 % от Брутния вътрешен артикул на година, с цел да доближи общо 1,6 % от Брутният вътрешен продукт.
Минеков с остри думи за следващия пожар в постройката на бившето кино " Възраждане ", обект на капиталов интерес
Министърът на културата проф. Велислав Минеков излезе с остра позиция във връзка следващото посягане над постройката на бул. „ Хрис...

Минеков уточни още, че като министър е станал очевидец на корупция и безпринципно разпределяне на общо 22 млн. лева през Фонд " Култура ". Като за неприятно ръководство той даде и задълженията, насъбрани от НДК.

Министърът обърна внимание и на случая с остров " Свети Кирик и Юлита ", където министерството има упоритости да построи музеен център и център по изкуствата.

" Имаме подадена ръка от Република Франция, от службата на музеите, където имахме диалог. Имаме подадена ръка и от ЮНЕСКО, още веднъж във връзка със спасяването на острова. Всички знаем за съществуващата съсипия и фантазиите този остров да бъде ръководен по незаконен метод ", разяснява Минеков.

Той добави, че от острова липсват два торпедни катера, които вместо да бъдат превърнати в музейни експонати, са нарязани на скрап и изнесени от там. " Унищожен е даже и виенският парапет от ковано желязо пред една от постройките ", изясни той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР