Продължавам да вярвам, че може да докажем умисъл в катастрофата,

...
Продължавам да вярвам, че може да докажем умисъл в катастрофата,
Коментари Харесай

Адвокатът на семейството на Милен Цветков: Има умисъл в катастрофата

„ Продължавам да имам вяра, че може да потвърдим предумисъл в злополуката, при която бе погубен журналиста Милен Цветков . Считам, че въпросът е по-скоро научен. Всички доказателства по делото са събрани. Съдебните инстанции не са отхвърлили доказателства, събрани и в хода на досъдебното произвеждане. Защитната теза на причинителят на действието е изцяло отхвърлена като неправдоподобна ”. Това съобщи юрист Менко Менков , който съставлява фамилията на Цветков в „ Интервюто на Новините на ”.

„ По справедлив метод е потвърдено съществуване на три типа наркотични субстанции в кръвта на причинителя. Кръвната проба е взета не по-късно от два часа след злополуката ”, безапелационен е юристът.

Той позволява, че може да бъде произнесена и доживотна присъда , въпреки и да признава, че това надали ще стане . Според него причинителят самичък се е сложил в това положение (на наркотично опиянение). „ Експертизата е безапелационна, че тези субстанции са може би взимани на няколко пъти като последният път е било скоро преди шофирането ”, изясни юристът.

Автомобилът , каран от обвинения Кристиан Николов, е бил механически изправен , извънредно нов , актуален, с доста положителни благоприятни условия за прекъсване , с антиблокираща система и други за бързо и дейно прекъсване, изясни юристът.

Не може да приказваме за опити за прекъсване или за някаква маневра за прекъсване ” , сподели юрист Менков и разясни, че младият мъж е имал добра видимост пред себе си, виждал е спрелите коли, които са чакали на светофара. Според юриста, той не е имал концепция да предотврати злополуката. „ Затова считаме, че Върховен касационен съд би трябвало да промени правосъдната процедура ”, сподели юрист Менков.

На този ден преди три години в злополука бе погубен журналистът Милен Цветков. Днешното съвещание на Върховен касационен съд по делото за гибелта му бе отсрочено.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР