Продължава тенденцията на по-малък брой заразени и значително повече излекувани

...
Продължава тенденцията на по-малък брой заразени и значително повече излекувани
Коментари Харесай

Епидемията гасне: 48% от всички заразени са вече излекувани


Продължава наклонността на по-малък брой инфектирани и доста повече излекувани от ковид в България. Данните на оперативния щаб демонстрират, че за последното денонощие 14 са новите инфектирани, а 48 са излекуваните.

В петък са открити 14 нови инфектирани при изследвани 1353. От тях в болница са четирима, останалите са на домашно лекуване. Активните области са 6, заяви проф. Тодор Кантарджиев. Сред новите случаи е и бебе на 9 месеца без признаци, а също и водач на кола за спешна помощ, с което медицинският личен състав измежду инфектираните нараства на 257 души. Настанени в болница са четирима.

Излекуваните нови случаи са 48, което е 42% от броя на инфектираните, или общо 1064.

За денонощието още трима са умряли - жена на 78 в Пазарджик със сърдечна непълнота, жена на 64 в Пловдив с исхемична болест на сърцето и диабет, мъж в София на 84 година Средната възраст на умрелите е 67 година

Епидемията гасне, трябват ни още малко старания, да не се отпускаме, прикани проф. Кантарджиев. И подсети, че към момента е значимо да съблюдаваме отдалеченост, да носим маски на закрито и по опция да няма скупчване на доста възрастни на едно място. Честото миене на ръцете би трябвало да стане табиет за непрекъснато.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР