Продължава спасителната операция по издирването на оцелели при пожара на

...
Продължава спасителната операция по издирването на оцелели при пожара на
Коментари Харесай

Продължава издирването на оцелели при пожара на ферибота в Йонийско море

Продължава избавителната интервенция по издирването на оживели при пожара на ферибота, който пламна в петък в Йонийско море. В неопределеност към момента са 10 души, измежду които 7 български жители.

Акцията продължи през цялата нощ, само че без резултат. Роднини на търсените водачи са на пристанището в очакване. Операцията върви постепенно, защото има заплаха от приключване във водата на горивото на ферибота на местата, където влизат спасителите.

Фериботът „ Юрофери Олимпия “, плаващ от Гърция към Италия,. Повечето от пасажерите и екипажът бяха евакуирани на острова.

Спасителите на изгорелия ферибот се пробват през днешния ден да ревизират един от гаражите на кораба. Надяват се до края на деня да обхванат и във втори етаж с тирове. Увеличиха и броя на пожарникарите, участващи в акцията.

Четвърти ден на мъка за роднините и на комплицирана интервенция по търсене на изчезналите на изгорелия ферибот. Спасителите работят единствено на един от етажите на паркинга, до където могат да доближат. Пожарникарите признават, че има няколко бранша от корпуса, които са с огромна токсичност и е невероятно за в този момент да работят там. Специалисти предизвестяват, че има заплаха от приключване на гориво.

Работи се с огромна акуратност и доста деликатно, като през днешния ден дойдоха още 42-ма пожарникари. На място са три избавителни яхти, екип от лекари и хеликоптер в подготвеност да се включи в акция.

Роднините на изчезналите, които не престават да стоят на пристанището, признават, че последователно понижават очакванията им да открият живи околните си.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР