Продължава развитието на спора между бивш доставчик на електроенер-гия Кумер

...
Продължава развитието на спора между бивш доставчик на електроенер-гия Кумер
Коментари Харесай

Отново има опасност електрозахранването на обекти на ВиК Шумен да бъде преустановено

Продължава развиването на разногласието сред някогашен снабдител на електроенер-гия Кумер ООД и ВиК Шумен. С Определение на Апелативен съд Варна беше обезсилена издадена обезпечителна заповед, според която бяха дадени наложителни инструкции на ЕРП Север за прекъсване на дейностите по прекратяване на електрозахранването на обектите на ВиК Шумен ООД, провокирани от искане на техен предишен снабдител Кумер ООД.

Отмяната на обезпечителната мярка е причина за обновяване на процеса по спиране на захранваните обекти. В опит да помогне за раз-решаване на казуса, макар че не е страна по проблема, ЕРП Север сиг-нализира още веднъж виновните институции Български ВиК Холдинг, Министерство на регионалното развитие, Министерство на енергетиката, КЕВР, ДАНС, Областна админис-трация Шумен, Община Шумен, РД Пожарна сигурност и отбрана на популацията с копие до ВиК Шумен.

Същевременно операторът на мрежата в Североизточна България изрича угриженост за клиентите, които ще бъдат наранени от неуредените фи-нансови връзки сред Кумер ООД и ВиК Шумен. Очакванията са виновните адресирани институции и сдружения да подхващат нужните ограничения за дефинитивно разрешаване на проблема в интерес на всички наранени страни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР