Продължава разследването на влаковата катастрофа, която стана вчера край Лариса

...
Продължава разследването на влаковата катастрофа, която стана вчера край Лариса
Коментари Харесай

Продължава разследването на влаковата катастрофа в Гърция

Продължава следствието на влаковата злополука, която стана през вчерашния ден край Лариса в Гърция. При нея починаха 43 души, а над 80 бяха ранени. Сред пасажерите е имало и българи. Те са без заплаха за живота, оповестява

Гърция разгласи тридневен печал. Властите арестуваха началника на жп гарата в Лариса. Той е упрекнат в причиняване на всеобща гибел по несъобразителност.

Една от главните версии, по която гръцките управляващи работят е човешка неточност.

Демонстранти се събраха нощес на митинг в Атина пред постройката на железопътната компания, чиято комбинация взе участие в трагичния случай.

Стигна се и до конфликти сред полиция и протестиращи. Наложило се е силите на реда да употребяват сълзотворен газ против стачкуващи, които хвърляли камъни по постройката на частната жп компания. Повечето стачкуващи са младежи, които желаят съответни и бързи решения от управляващите.

Всички влакове по маршрутите на главната гръцка железопътна компания „ Хеленик трейн " няма да се движат през днешния ден, откакто Гръцката федерация на железопътните чиновници разгласи 24-часова стачка.

Според гръцките железничари в основата на нещастието стои неприятното положение на железопътната инфраструктура в страната.

„ Студентите са се събрали тук пред офисите на компанията с доста яд, шокирани от случилото се през днешния ден, където бяха изгубени толкоз доста животи и души ”, съобщи Костас Демос, ръководител на студентска асоциация. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР