Продължава разследването на вчерашния инцидент на военната авиобаза Безмер, при

...
Продължава разследването на вчерашния инцидент на военната авиобаза Безмер, при
Коментари Харесай

Разследват причините за авиоинцидента в Безмер

Продължава следствието на вчерашния случай на военната авиобаза Безмер, при който се разруши аероплан Су-25К, а водачът катапултира.

Пилотът е настанен във Военномедицинска академия. Тази заран от болничното заведение оповестиха, че положението му е устойчиво, без заплаха за живота. Мъжът остава за наблюдаване във ВМА, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Инцидентът се случи в сряда в ранния следобяд. Пилотът Пейо Дончев правил подготвителен полет. Инцидентът е настъпил при регулярен полет в захода на кацане, в региона на авиобазата. Самолетът е паднал до самата полоса и е изцяло опустошен.

Пристигналият незабавно боен министър Димитър Стоянов сподели, че полковник Дончев е умел водач от Военновъздушни сили, с над 750 часа нальот. Катапултирал се е сполучливо, парашутът се е отворил изцяло, приземил се е, системите за катапулт са сработили съвършено. Пилотът е работил извънредно вярно.

В авиобазата дойдоха екипи на Военна прокуратура, които започнаха да проверяват обстановката. Очаква се и водачът да бъде разпитан.

Междувременно всички самолети в Безмер са приземени. Докато не се изяснят аргументите за случая няма да се извършват полети от летателния състав. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР