Продължава разследването на тежкия инцидент на бензиностанция в Румъния. При

...
Продължава разследването на тежкия инцидент на бензиностанция в Румъния. При
Коментари Харесай

Цигара може да е причинила трагичния инцидент на бензиностанция в Румъния

Продължава следствието на тежкия случай на бензиностанция в Румъния. При двете детонации в събота починаха двама души, близо 60 са ранени, доста от тях тежко.

Румънският министър председател разпореди незабавни инспекции след информациите, че бензиностанцията е била без лиценз. По предварителна информация причина за случая е запалена цигара.

Двама пожарникари, потърпевши след мощните гърмежи, към този момент се лекуват в Белгия. Вчера вечерта те са кацнали във военната база Мелсбрук, а по-късно са откарани във военна болница в едно от предградията на Брюксел.

Двамата огнеборци са с изгаряния по ръцете и лицата, белгийското здравно заведение предлага грижи, каквито в Румъния няма.

По думите на завеждащия отделението за изгаряния при тези контузии времето е от основно значение колкото по-рано стартира лекуването, толкоз по-добре. Прогнозите му за двамата румънски пожарникари са оптимистични.

    " Пациентите се оправиха добре с превозването от Букурещ. По време на полета бяха доста постоянни. Лечението им продължава. Като се има поради възрастта им - те са младежи, били са с качествено защитно облекло, провалите по тях са лимитирани, само че все пак, те са в сериозно положение ", съобщи доктор Томас Роуз, шеф на отделението по изгаряния във военна болница.

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР