Продължава разследването на причините за снощната катастрофа на магистрала Тракия,

...
Продължава разследването на причините за снощната катастрофа на магистрала Тракия,
Коментари Харесай

Нова скандална информация за рейса на "Юнион Ивкони", който се обърна по тъмна доба на магистралата

Продължава следствието на аргументите за снощната злополука на автомагистрала " Тракия ", в региона на Ямбол, при която пострадаха 17 души. Шофьорът на рейса, 49-годишен мъж от Бургас, остава в ареста за 24 часа. По случая е формирано досъдебно произвеждане, заяви БНР, базирайки се на прокурор Нина Грънчарова от районната прокуратура в Ямбол. Автобусът се е обърнал от дясната си страна. Мрежите на автомагистралата са одрани към 30 метра, при което е разрушен резервоара, изтекла е нафтата. От осъществените проби на водача се открива, че същият не е използвал алкохол или опиати. Най-вероятната причина за загубата на надзор върху ръководеното от него МПС е това, че е задремал.

От направените досега инспекции е открито, че тахошайбата на рейса е била остаряла и не може да се откри точното придвижване и престоя на рейса. Според Грънчарова, институциите са работили съответно и бързо. Особено " Пожарна сигурност ", защото вследствие на разлятата нафта е могло да настъпи запалване на рейса.

Двама от потърпевшите при снощната автобусна злополука на автомагистрала " Тракия " остават в болница. Единият от тях е с изкълчена ключица, а другият – с фрактура на ръката. В рейса са пътували 31 пасажери по направлението София – " Слънчев бряг ", когато покрай Ямбол рейсът се е преобърнал и паднал в канавката малко след 22 часа. Все още не са ясни аргументите за злополуката, само че съгласно пасажерите водачът се е държал несъответстващо.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР