Продължава разследването на катастрофата в Испания, при която загинаха 25-годишната

...
Продължава разследването на катастрофата в Испания, при която загинаха 25-годишната
Коментари Харесай

Катастрофата в Испания със загинали българки е станала на “много опасен път”, чакат аутопсията

Продължава следствието на злополуката в Испания, при която починаха 25-годишната българка Полина Бисерова, сестра ѝ на 15 години и две приятелки на тийнейджърката - на 13 и на 16 години. Испанската пътна полиция събира всички данни и доказателства след случая, осведоми La Razón.

Полицаите проучват следите и спирачния път на авариралия автомобил - Тойота Айго, беседват със очевидци и чакат аутопсията на починалите, изключително на шофьорката, с цел да бъдат изяснени детайлите.

Припомняме, че случаят стана в ранните часове на неделния ден, 11 юни. Около 5:50 часа на 38-ия километър на М-608 - двупосочен път, който свързва няколко града в северозападната част на Мадрид - автомобилът на Полина се е сблъскал челно с кола на жандармерията. Пристигналата на място кола за спешна помощ единствено е удостоверила гибелта на шофьорката и трите й спътнички. Другата участничка в злополуката е оживяла след мощния удар и била откарана в болница.

Accidente de tráfico en. M-608 km 38.
Colisión fronto-lateral de dos turismos.

Cuatro mujeres jóvenes fallecidas y atrapadas en uno de los vehículos. Excarceladas por los. Los sanitarios del solo han podido confirmar el fallecimiento.
— 112 Comunidad de Madrid (@112cmadrid)
Първите данни, свидетелските показания и късият спирачен път на автомобила сочат, че шофьорката Полина е изгубила надзор над транспортното средство, евентуално тъй като се е разсеяла или е заспала. Полицаите проучват дали всички починали са сложили защитните си колани.



Снимка от злополуката.Туитър

Участъкът, където е станал случаят, е доста стеснен, локалните поданици го дефинират като “черна точка ” на пътя. М-608 е двупосочен, известен измежду велосипедистите и с невероятна панорама към планините на Мадрид. Изпълняващият длъжността кмет на общината го дефинира като " доста рисков ". През последните години там са изгубили живота си редица пасажери.

30-годишна жандармеристка, която е оживяла след удара, споделя, че не е имала време да реагира, защото Тойотата е била безусловно върху нея. Въпреки че е била ранена, точно тя е съобщила за произшествието.

Скръбта се популяризира от Моралсарсал и чак до България, родината на фамилиите на Полина и сестра ѝ. " Има две звезди, които довечера ще изгреят по-ярко на небето ", споделя близка на жертвите, представена от ABC.

Председателят на Община Мадрид Исабел Диас Айусо също изрази съболезнованията си " Изказваме най-дълбоки съболезнования на фамилиите и пожелания за бързо възобновяване на ранената шофьорка Трагедия, която потапя всички ни в дълбока горест ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР