Продължава размяната на удари между Израел и Хамас. От военното

...
Продължава размяната на удари между Израел и Хамас. От военното
Коментари Харесай

Израел убиха командир на Хамас, отговорен за нападението на 7-и октомври

Продължава размяната на удари сред Израел и Хамас. От военното крило на групировката оповестиха, че са изстреляли десетки ракети по Тел Авив. Нападение е имало и против град Ашкелон. От своя страна израелските военни оповестиха, че са умъртвили Уесам Фархат, който е един от командирите, виновни за нападението на 7-и октомври.

Докато израелските сили обстрелваха анклава след прекратяването на краткотрайното помирение, вицепрезидентът на Съединените щати Камала Харис съобщи, че в Газа са убити прекалено много почтени палестинци, а министърът на защитата Лойд Остин дефинира като " морална отговорност " на Израел да пази цивилното население. С подновяването на боевете, които не престават към този момент трети ден, жителите се притесняват, че въздушните и артилерийските бомбардировки са единствено въведения към израелска сухопътна интервенция в южната част на линията. Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху още веднъж се зарече да продължи войната с Хамас, до момента в който страната му не реализира " всичките си цели ". 

 
Ще продължим войната, до момента в който не реализираме всичките си цели. Постигането им обаче е невероятно без сухопътна интервенция. Тя бе нужна, с цел да се реализиран резултатите досега, и е нужна, с цел да се реализиран резултатите и отсега нататък.
Бенямин Нетаняху, министър-председател на Израел

 

От своя страна френският президент Еманюел Макрон предизвести Израел, че в случай че задачата му е цялостното заличаване на " Хамас ", " войната може да продължи и 10 години ". Макрон също по този начин означи, че в края на срещата на върха за климата ще отиде в Катар, с цел да благодари на емира за свършената работа по освобождението на заложниците по време на седемдневното помирение. 

 
Мисля, че се намираме в миг, в който израелските управляващи би трябвало да дефинират по-точно крайните си цели. Какво значи цялостно заличаване на Хамас и счита ли някой, че това е допустимо? Ако това е по този начин, войната ще продължи 10 години.
Еманюел Макрон, президент на Франция

 

Продължават и доставките на филантропична помощ за палестинския анклав. Благотворителна организация " Червен полумесец " удостовери, че в събота 100 камиона с помощи са получили позволение да влязат в Газа от Египет. В петък на територията не бяха доставени никакви филантропични доставки.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР