Продължава размяната на остри реплики по оста НАТО-Русия. Генералният секретар

...
Продължава размяната на остри реплики по оста НАТО-Русия. Генералният секретар
Коментари Харесай

Съюзниците на НАТО отправиха предупреждение към Москва

Продължава размяната на остри реплики по оста НАТО-Русия. Генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг предизвести Москва, че силите на НАТО са в подготвеност за решителни дейности при възможна инвазия на Украйна.

Американският президент Джо Байдън съобщи, че Вашингтон може да наложи лични наказания на съветския президент Владимир Путин.

" Нека изясня на президента Путин едно нещо - в случай че реши да стартира инвазия в Украйна, ще има съществени последици, в това число стопански наказания. Чувствам се задължен да засиля нашето наличие, наличието на сили на НАТО по Източния фронт, Полша, Румъния. Ако реши да нахлуе с всички тези елементи, които сега са ситуирани по границата с Украйна, това би била най-мащабната инвазия от Втората международна война насам. Това би трансформирало света ", съобщи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън.

" Съществува действителна заплаха от нов боен спор в Европа - в този момент, когато Русия още веднъж заплашва да употребява военна мощ против суверенна страна - в тази ситуация Украйна. Но НАТО и съдружниците ще положат всички старания да предотвратят това. Ще го създадем като предложим на Русия политическо решение на обстановката, а също и като отправим ясно обръщение за възможните последици - в това число стопански, в случай че Москва реши да употребява военна мощ. Целта на тези 8000 военни, които са в подготвеност, е да покаже, че силите на НАТО могат и ще реагират, в случай че се постанова да пазят нашите съдружници или да предотвратят боен спор ", добави генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР