Продължава размяната на остри реплики по оста НАТО-Русия. Генералният секретар

...
Продължава размяната на остри реплики по оста НАТО-Русия. Генералният секретар
Коментари Харесай

НАТО към Москва: В готовност за решителни действия сме при евентуална инвазия на Украйна

Продължава размяната на остри реплики по оста НАТО-Русия. Генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг предизвести Москва, че силите на НАТО са в подготвеност за решителни дейности при възможна инвазия на Украйна.

Американският президент Джо Байдън съобщи, че Вашингтон може да наложи лични наказания на съветския президент Владимир Путин.

НАТО укрепва източния фланг, Съединени американски щати изтегля фамилиите на дипломатите си от Киев

" Нека изясня на президента Путин едно нещо - в случай че реши да стартира инвазия в Украйна, ще има съществени последици, в това число стопански наказания. Чувствам се задължен да засиля нашето наличие, наличието на сили на НАТО по Източния фронт, Полша, Румъния. Ако реши да нахлуе с всички тези елементи, които сега са ситуирани по границата с Украйна, това би била най-мащабната инвазия от Втората международна война насам. Това би трансформирало света ", съобщи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън.

Съветът по сигурността към Министерски съвет ще продължава да следи обстановката в Украйна

" Съществува действителна заплаха от нов боен спор в Европа - в този момент, когато Русия още веднъж заплашва да употребява военна мощ против суверенна страна - в тази ситуация Украйна. Но НАТО и съдружниците ще положат всички старания да предотвратят това. Ще го създадем като предложим на Русия политическо решение на обстановката, а също и като отправим ясно обръщение за възможните последици - в това число стопански, в случай че Москва реши да употребява военна мощ. Целта на тези 8000 военни, които са в подготвеност, е да покаже, че силите на НАТО могат и ще реагират, в случай че се постанова да пазят нашите съдружници или да предотвратят боен спор ", добави генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР