Продължава протестът на автобусните превозвачи в Хасково, предизвикан от променените

...
Продължава протестът на автобусните превозвачи в Хасково, предизвикан от променените
Коментари Харесай

Не се изпълняват курсовете по линията Хасково – Пловдив

Продължава митингът на автобусните превозвачи в Хасково, провокиран от променените от общината маршрутни написания. Не се извършват курсовете по линиите Хасково – Пловдив и Стара Загора. Автобуси не се движат към Свиленград, Харманли, Симеоновград и всички обитаеми места в община Хасково. В края на деня превозвачите ще решат какви дейности ще подхващат на следващия ден.Днес на автогарата в Хасково останаха блокирани чиновници, учители медицински служащи и възпитаници, няма да се извършват курсове по главните посоки.
Десетки автобусни курсове на автогара Хасково са анулирани поради митинга на транспортни компании, недоволни от новите транспортни схеми, подписани от кмета на града Добри Беливанов.

Демонстрацията е подкрепена от Националното съдружие на автобусните превозвачи с ръководител Васил Пиронков, който разгласи, че и в други градове са вероятни митинги. От автогара Хасково не пътуват рейсове към 60 обитаеми места, измежду които Пловдив, Свиленград, Симеоновград, Харманли, както и до съвсем всички села в общината. От митинга са наранени към 10 хиляди души. Днес на автогарата останаха блокирани чиновници, учители медицински служащи и възпитаници. Изнервените пасажери разясняват, че " може би за тях е целесъобразно, само че за нас, които пътуваме – не “, " Ние какво сме отговорни? “…

За да поддържа митинга, в Хасково дойде Васил Пиронков – ръководител на сдружението на автобусните превозвачи.

" Това, което виждаме и което се случва в Хасково, то го има съвсем в цяла България. Това се случва, тъй като няма надзор над кметовете, тъй като ние сме поискали в Закона за автомобилните транспорти тъкмо маршрутните написания да бъдат съгласувани и да има единна транспортна скица в България. Тя не се случва поради политически ползи “, сподели той.

Недоволството е подбудено от новите транспортни квоти по линията Хасково-Минерални бани, заяви основателят на митинга и притежател на транспортна компания Сабахтин Исмаил. " Защото кметът на общината Добри Беливанов си е разрешил еднолично и игнорирайки Общинския съвет, да подпише маршрутно разписание, с което дава своите курсове на Община Минерални бани. Всичко зависи от това дали страната и общината ще се намесят “, сподели той.

" Аз скърбя, че засягаме ползите на жителите на тази община, само че за жалост в демокрацията не е измислила нищо ново, а това е единствено метод да изразиш своя митинг, с цел да бъдеш чут в страната “, добави Исмаил.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР