Продължава недоволството срещу връщането на учениците от 1-4 клас в

...
Продължава недоволството срещу връщането на учениците от 1-4 клас в
Коментари Харесай

Има реакция срещу отварянето на училищата веднага след празниците

Продължава недоволството против връщането на учениците от 1-4 клас в учебно заведение незабавно след празниците. От през днешния ден образованието на най-малките още веднъж ще е присъствено. Срещу това обаче се бунтуват избрани организации, които даже стартираха и петиция.

Основните възражения са, че дребните са имали контакти с доста хора по празниците и може да са опасност за здравето на учителите. Други считат, че връщането на учениците от начален стадий е станало бързо, а не е ясно и дали подобрението на обстановката с ковид е действителна.

На това мнение е и университетският учител доцент Силвена Ставрева.

"Аргументът, че епидемиологичната конюнктура е по-добра, ми се коства неплатежоспособен. В поредицата празнични дни няма по какъв начин да получим действителна визия за броя на новозаразените и тежко боледуващите - хората си остават по домовете. Нашето мнение е, че отварянето на учебните заведения незабавно след празниците е огромна неточност ", изясни тя в "България заран " по Bulgaria on air.

Доц. Ставрева чака в идващите 2 седмици тезата им да бъде потвърдена и броят на случаите да се увеличи.

"В писмото, което изпратихме до министрите на образованието и опазването на здравето, цитираме огромни изследвания, в това число най-новото от 15 декември. Те вършат заключения, че децата може да не боледуват тежко, само че са разпространители. Застрашени са те, техните фамилии, учителите и техните фамилии ", акцентира тя.

"Не е казус някой да се образова онлайн. Проблемът е, че в документите на МОН към момента не съществува стандарт за електронно образование от разстояние. Беше пропуснато извънредно доста време. Имам възприятието, че бягаме от електронното образование, тъй като не го разбираме ", сподели още доцент Ставрева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР