Продължава кръводарителската акция в Сливен в помощ на 30-годишната родилка,

...
Продължава кръводарителската акция в Сливен в помощ на 30-годишната родилка,
Коментари Харесай

Търси се още кръв за родилката от Сливен

Продължава кръводарителската акция в Сливен в помощ на 30-годишната родилка, която е на лекуване в София след полиорганна непълнота. Пред Кръвния център има десетки чакащи да дарят кръв за младата жена. 

До обяд през днешния ден през отделението Трансфузионна хематология са минали над 17 кръводарители, разгласи началникът на отделението доктор Рая Ралева. Вълната от кръводарители е почнала от Великден:

" За момичето до този миг са 52 сака (кръв, кръвна плазма и други б.а.). Над 57 са преляти, а тези са настрана, които в този момент подаряват ", споделя тя, представена от БНР. 

Кръводарители са не са единствено родственици и другари на младата жена, а и доста хора съпричастни със ориста ѝ.  

" В неделя идваха главно близки на родилката, познати. Днес идват хора, които са чули във фейсбук са прочели, чули са по някакво радио, телевизия, разнообразни хора. Значи това, което видях на Великден, от 2005 година работя тук за първи път виждам, хората бяха оптимално стимулирани, съпричастни. "   

30-годишната родилка бе откарана със аероплан на Военновъздушни сили в София в неделя, а през днешния ден шефът на регионалната болница МБАЛ " Д-р Иван Селимински " доктор Васислав Петров разгласи, че подготовката за въздушното и превозване е почнало доста по-рано:  

" Без тази подготовка, която продължи 24-часа с концепцията към този момент за евакуацията и към друга болница, нямаше по какъв начин да я приведем, тъй като в случай че другояче беше пристигнал незабавно самолета най-вероятно тя щеше да загине по пътя. И това наложи тази подготовка над 24 часа, с цел да може тя да бъде превозена безвредно. "   

В момента дамата е на лекуване в болница Токуда в София. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР