Продължава израелското военно нападение над най-голямата болница в Газа -

...
Продължава израелското военно нападение над най-голямата болница в Газа -
Коментари Харесай

ООН предупреди за масов глад в Ивицата Газа

Продължава израелското военно нахлуване над най-голямата болница в Газа - " Ал-Шифа ", където хиляди хора са приютени в тежки условия. Говорителят на Гражданската защита на Газа Махмуд Басал съобщи, че болничното заведение е " обсадена " от израелските сили. Израелските военни от своя страна обявиха, че обектът се употребява от " високопоставени терористи от Хамас ". Хората в болничното заведение оповестяват, че са държани срещу волята им и изтъквам " грубо бити ". Други приканват за изтъквам " незабавна интервенция, преди болничното заведение да се трансформира в всеобщ гроб ".

По-рано в отчет, подсилен от Организация на обединените нации, се предизвестява, че от има опция до май в северната част на Газа да настъпи всеобщ апетит. Световната здравна организация издаде следващото остро предизвестие за влошаващата се филантропична обстановка в анклава, като неин представител съобщи, че все по-голям брой деца са на " ръба на гибелта ". 
Заместник-генералният секретар по филантропичните въпроси Мартин Грифитс съобщи, че при неизбежността на глада би трябвало да наводним Газа с храна и други животоспасяващи артикули. В обява в обществените мрежи, господин Грифитс добави, че интернационалната общественост би трябвало да сведе глава от позор за това, че не е съумяла да спре обстановка, в която повече от 1 милион души са изложени на риск, тъй като не са получили животоспасяваща помощ.
Фархан Хак, заместник-говорител на генералния секретар на Организация на обединените нации

Междувременно най-голямата доставка на помощи от Обединеното кралство за Газа е влезнала в анклава. Това заяви английското външно министерство. Повече от 2000 тона хранителни артикули ще доближат до близо 275 хиляди души. Продължават и опитите за реализиране на мир. Израелската делегация напусна Катар след един ден непреки договаряния без пробив в съглашението за преустановяване на огъня и освобождението на заложниците. Посредниците обаче оповестиха, че са " внимателно оптимистични " за обновяване на полемиките. На собствен ред израелските военни изпратиха текстови известия до палестинците в Газа, в които оферират пари в подмяна на всякаква информация за израелски заложници.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР