Продължава изпълнението на инициативата на Женско благотворително дружество Майчина грижа“

...
Продължава изпълнението на инициативата на Женско благотворително дружество Майчина грижа“
Коментари Харесай

Продължава изпълнението на инициативата „За качествено здраве на село“

Продължава осъществяването на самодейността на Женско благотворително сдружение „ Майчина грижа “ „ За качествено здраве на село “, която в края на 2022 година Община Габрово и Общински съвет поддържаха с 35000 лева Днес, мобилният лекар, както го назовават жителите на дребните обитаеми места, беше в с. Райновци, където обхвана 29 души. Преглед от кардиолог, от невролог, ЕКГ, проучвания на кръвна захар, урина и липиден профил са медико-диагностичните действия, които включва самодейността. Отзивите са извънредно положителни, споделя кметският наместник Цветелина Стефанова, която взе участие интензивно в организацията. Тя е индивидът най – покрай хората по места и добавя, че е признателна за реализирането на тази концепция „ Сами виждате някой от хората са мъчно преносими, споделят че от години не са ходили на профилактични прегледи, а по този начин лекарите идват на място и ги преглеждат. “ добавя още госпожа Стефанова.

„ Много добра самодейност “, „ Страхотни са лекарите “, „ Толкова са деликатни “, „ Трябва да продължи да я има тази самодейност “ – това са дребна част от мненията на живущите в Райновци, които макар своите болежки излизат усмихнати от читалището, в което са били прегледите. Освен това самодейността ражда и нова добра процедура и по този начин при всяко посещаване на мобилния лекар има и обществен служащ, който споделя за услугите, които Община Габрово дава за възрастните хора.

До момента прегледи от експерти са осъществени на искащите поданици на селата Дебел дял, Стоевци, Новаковци, Поповци, Гиргини, Райновци, като са обхванати над 130 индивида.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР