Продължава делото срещу Здравко Дечкин, който извърши грабеж, придружен с

...
Продължава делото срещу Здравко Дечкин, който извърши грабеж, придружен с
Коментари Харесай

Жестокият убиец на милионерката Балабанова се яви в съда и поиска...

Продължава делото против Здравко Дечкин, който извърши обир, съпроводен с ликвидиране на бизнес дамата Виолета Балабанова преди повече от 13 години, написа trafficnews.

Първоначално той беше наказан на 16 години затвор с първичен непоколебим режим. През декември 2021 година, мярката му за неотклонение от задържане под стража бе променена в домакински арест. Има сложена и гривна за следене и възбрана да напуща страната.

Припомняме, че на 30 септември 2009 годинавдовицата на един от най-богатите пловдивчани от времето на прехода Виолета Балабанова бе нападната във входа на кооперацията, в която живее.


Нападателят връхлита върху нея, изтръгва чантата ѝ, а по-късно я намушква няколко пътис нож в корема.Откраднати са 760 лв.. Няколко минути по-рано синът й Георги я оставил с колата пред входа на кооперацията, откакто двамата вечеряли.

Покушението против Виолета е имало цел - нотариалните актове на всички парцели на семейството са били постоянно вчантата на дамата.

На днешното съвещание в Апелативен съд – Пловдив, основният очевидец на обвиняването - Тони Михайлов още веднъж не присъстваше на делото. Той към момента не е открит на адреса си и е разгласен занационално търсене.

Михайлов не се яви и на предишнитедела,както и преди този момент пред Окръжен съд. Вещото лице Ценков присъстваше на съвещанието, катопредстави изисканите информации от мобилния оператор А1.

Защитата на Дечкин обачепоиска да сеизяснят някои неща по тях. Също по този начин юристите внесоха искане към Апелативния съд за приканване на още двама очевидци, които съгласно справката неведнъж са провеждали диалози с починалия очевидец Балабанов преди и след случая преди 13 години.

Един от призованите очевидци по информация е сегашният шеф на 4-то районно управление (на МВР) Сивлин Бабаджанов.

Така съгласно магистратите, делото не е изяснено и на идващото съвещание ще бъдат изслушани справките от А1, както ще бъдат призовани изисканите очевидци от юристите на Дечкин.

Следващото съвещание е планувано за средата на месец април./блиц.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР