Продължава дарителската акция на депутата от ДПС Делян Пеевски в

...
Продължава дарителската акция на депутата от ДПС Делян Пеевски в
Коментари Харесай

Пеевски с тестове за болницата в Свищов

Продължава дарителската акция на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски в интерес на битката с COVID-19. Този път помощ получи болничното заведение в Свищов. Тя обслужва повече от 20 000 поданици на крайдунавския град и прилежащите селища. Към днешна дата към момента няма регистрирани пациенти с ковид, само че епидемията надали ще подмине и това лечебно заведение. Затова в клиниката към този момент се приготвят за тази обстановка.

„ Ние към момента нямаме потвърден пациент с позитивна проба, само че непрекъснато се употребяват бързите проби за диагностициране, по този начин както е указано в заповедта на здравния министър”, сподели административният шеф на МБАЛ-Свищов Елена Александрова.

Така средства за закупуване на бързи проби са повече от нужни за общинската болница. Парите за тях са обезпечени от депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, който подари към този момент близо 5 млн. лева от началото на епидемията.

„ Най-вероятно главната част от сумата за болничното заведение ни ще бъде употребена за закупуване на задоволително количество бързи проби на всички съмнителни с респираторни заболявания”, разясни Александрова.

Свищовската болница получи още защитни дрехи и маски от висок клас за лекарите на първа линия.

„ Това е една част от цялата акция, която господин Пеевски прави. Затова и аз желая да му благодаря за следващата помощ, която е предстояща и нужна. Със здраве да си я ползвате и нека да не се сблъсквате с коронавируса”, пожела от Движение за права и свободи Халил Летифов пред управлението на лечебното заведение.

„ Искаме да изкажем благодарността си към господин Пеевски и към цялата съгласуваност на дарителската кампания”, сподели още Елена Александрова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР