Продължава да се покачва заболеваемостта от COVID-19 в област Ямбол,

...
Продължава да се покачва заболеваемостта от COVID-19 в област Ямбол,
Коментари Харесай

В област Ямбол 113 деца са с коронавирус, а над 500 - под карантина

Продължава да се повишава заболеваемостта от COVID-19 в област Ямбол, като на двуседмична база към този момент доближава 849,89 на 100 000 население. Най-сериозно е разпространяването на болестта в регионалния град - с 1043 болни на 100 000 души и прекосяване в "лилавата зона ". Това заяви на брифинг шефът на Регионалната здравна ревизия доктор Радостина Калчева, представена от Българска телеграфна агенция.

По думите ѝ наклонността е да се разболяват от ден на ден деца - 112 към днешна дата са на домашно лекуване. В болница в Стара Загора е признато 11-месечно бебе, само че е в положително общо положение. Под карантина в региона са сложени над 500 деца от 23 учебни паралелки и две групи в детски градини. Вчера са открити два нови случая измежду възпитаници в начален курс, които учат присъствено. Съгласно въведените през вчерашния ден ограничения, учениците от пети до 12-ти клас в общините Ямбол и Стралджа минаха към онлайн образование.

На този стадий няма напън към лечебните заведения в региона - заети са 57 от разкритите 120 коронавирус кревати, като единствено един пациент е на интензивно лекуване. Достатъчно свободни кревати има и в Югоизточния район, в който област Ямбол е дружно с областите Бургас, Сливен и Стара Загора - заети са 61 % от 1060 кревати за неусложнени случаи и 47 % от 90 реанимационни кревати, сподели още доктор Калчева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР