Продължава битката с най-смъртоносния пожар в историята на американския щат

...
Продължава битката с най-смъртоносния пожар в историята на американския щат
Коментари Харесай

Изчезналите след пожара в Калифорния са вече над 1000

Продължава борбата с най-смъртоносния пожар в историята на американския щат Калифорния. Докато огнеборците се пробват да слагат пламъците под надзор, избавителни екипи и следователи се пробват да открият ориста на към този момент 1011 безследно изчезнали индивида, оповестява „ Ройтерс ”, представена от bTV.

Пожарът унищожи 27-хилядния град Парадайз през нощта на 8 ноември. 9800 жилища изгоряха, а все още са открити 71 тела на жертви.

Надеждите на спасителите са, че не всички безследно изчезнали са починали – по-рано близо 330 оповестени за търсене са се свързали с околните си.

Твърде евентуално е обаче пожарът да се окаже най-смъртоносното огнено злополучие за последния век в Съединени американски щати. До момента печалният връх се държи от пожар в Минесота от 1918 година, лишил 450 живота.

Гасенето в Калифорния е затруднено, като все още се счита, че пламъците са под надзор по близо половината от своя периметър, който все още е 142 000 хектара. Експерти разясняват, че е пристигнал след нехарактерно дълга суша, доказваща, че климатичните промени са факт. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР