Продължава бедственото положение в област Хасково, обявено в късния следобед

...
Продължава бедственото положение в област Хасково, обявено в късния следобед
Коментари Харесай

3 пожара продължават да горят в Хасковско

Продължава бедственото състояние в област Хасково, оповестено в късния следобяд през вчерашния ден, когато съвсем по едно и също време на разнообразни места в района избухнаха 8 пожара. 3 са дейните сега, като на помощ дойде тежка техника и екипи от 6 регионални дирекции на пожарната. От тази заран се включват и военните, заяви регионалният шеф Красимир Ангелов.

След горещия ден през вчерашния ден, когато термометрите в Хасковско стигнаха 40.9 градуса, през днешния ден синоптичната прогноза е за внезапно захлаждане. Температурите ще паднат до 28-30 градуса, а поради бурния вятър в Хасковска област е разгласен жълт код за рисково време от Национален институт по метеорология и хидрология.

Вятърът затруднява преодоляването и на дейните пожари, като единственото обитаемо място, до което пламъците са наоколо е Гарваново, заяви Ангелов. Продължава да гори смесена гора в мъчнопроходим терен до село Дъбовец и Малки Воден в община Любимец и до село Румелия в община Стамболово, където работи и пристигналата тежка техника от Бургас и Мини " Марица-Изток ". За часове нощес бе затворен пътят Малко градище- Дъбовец, откакто огънят приближи до него.

Продължава и пожарът до селата Сусам и Татарево, където нощес бяха изпратени спомагателни екипи на пожарната, откакто пламъците се разраснаха и приближиха Татарево. Вятърът е обърнал посоката си и в този момент единственото обитаемо място, до което огънят е наоколо, е село Гарваново.

Бедствено състояние разгласи в късния следобяд през вчерашния ден регионалният шеф Красимир Ангелов в последния си работен ден на поста, откакто в района съвсем по едно и също време се развихриха 8 огромни пожара на територията на 6 от общините: Любимец, Свиленград, Минерални бани, Харманли, Стамболово и Свиленград.

Всички екипи на пожарната в област Хасково са на терен. Продължава да идва помощ и от други дирекции, с цел да бъдат обезпечени с наличие на пожарни екипи и останалите градове в региона, оповестиха тази заран от РДПБЗН-Хасково.

На този декор в 10 ч. през днешния ден досегашният регионален шеф на Хасково Красимир Ангелов сдава поста на назначената през вчерашния ден Гинка Райчева, която публично ще встъпи в служба.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР