Продължава акцията по издирване на 12-годишния Александър в Перник. Трето

...
Продължава акцията по издирване на 12-годишния Александър в Перник. Трето
Коментари Харесай

Трето денонощие полиция, спасителни екипи и доброволци търсят 12-годишния Александър в Перник

Продължава акцията по търсене на 12-годишния Александър в Перник. Трето денонощие полиция, избавителни екипи и доброволци търсят момчето, което е в неопределеност от петък следобяд. Проверяват се всички версии за неговото изгубване, съобщи президентът Румен Радев, който през днешния ден дойде в Перник.

Нов ден - нова вяра. Лелята на Александър споделя: Момчето приказва мъчно, само че има добра ориентировка.

" Надявам се, че детето има доста добре развито възприятие за предпазване и това да му помогне някъде да се е свило и да се защищити. Не би потърсило помощ с изключение на околните си. Съмнявам се, че би потърсило помощ от чужд човек. Той по принцип ни е правил сходни забежки: Бяга нанякъде, след това се връща, търси ни. Никога до в този момент не се е губил по този метод ", съобщи Елисавета Ваклинова, вуйна на Александър.

Елисавета чете и се възмущава от мнения в обществените мрежи.

" Не могат да пишат: " Бащата да бъде извикан на детектор на лъжата " в случай, че този татко отглежда детето самичък, поставя неимоверни грижи за това дете, детето върви на учебно заведение. Водил го е на какви ли не доктори, професори, на логопед върви детето най-редовно ", добави Елисавета Ваклинова.

Търсенето и в града продължи.

" Собствениците да си ревизират неизползвани пространства в дворовете, гаражи, въпреки всичко това дете може да се е скрило някъде ", добави кметът на Перник Станислав Владимиров.

В късния следобяд в Перник пристигна и президентът Румен Радев, с цел да се запознае със обстановката и да благодари на всички, които търсят Александър.

" Работи се по безусловно всички версии, само че уповавам се това огромно търсене да даде резултат. Много е значимо: хуманността на едно общество си проличава по отношението на едно общество към уязвимите, към децата, към възрастните. Мащабна незнайна до в този момент интервенция на търсене и най-много голям акт на съпричастност и взаимност от цялото ни общество. Всеки един живот, изключително на дете, и то беззащитно, е значим ", съобщи президентът Румен Радев.

От Министерство на вътрешните работи са споделили на президента, че няма потребност армията да се включи в издирването, тъй като при скупчване на толкоз доста хора на терен, може да си пречат взаимно. Радев е разискал със служебния вътрешен министър бъдещи ограничения за попречване на сходни случаи.

" Освен с ускорение на програмата за видеонаблюдение допълнително обитаеми места, по-плътна да става още, дано да помислим и за деца със специфични потребности. Има към този момент налични устройства, те въобще не са скъпи, които да се носят от тези деца в облекла, на ръката, има всевъзможни разновидности, тъй че в едни такива условия, това да може незабавно да взема решение казуса ", сподели още Румен Радев.

Около 300 души от Министерство на вътрешните работи са на терен, през днешния ден са проверявали 9 сигнала, а обходеният терен се усилва.

" Общо дребният кръг периметър е 14 километра - 15 километра от мястото на изгубването на детенцето. В частност имаме към този момент обсесии от 20 километра. Това ще продължи до момента в който намерим детето. Няма да спра! Няма да спра! ", съобщи старши комисар Павел Млеканов.

Всяка секунда е скъпа, споделят доброволците и не стопират да търсят Александър - денонощно.

Детенцето го познавам персонално и бащата ми е другар. Той е от Брезник индивида. Нотариус е ", показа Петър, прочут на бащата на Александър.

По мрачно част от екипите слизат от планината. Координират се. И вършат нов проект за новия ден в търсене на Александър.

По тематиката работиха: Тихомир Игнатов, Милена Кирова, Светозар Костадинов, Мая Димитрова

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР