Продажбите на нови жилища се повишиха през юли въпреки скока на ипотечните лихви

...
Продажбите на нови жилища се повишиха през юли спрямо предходния
Коментари Харесай

Продажбите на нови жилища се повишиха през юли спрямо предходния месец, тъй като купувачите продължават да търсят ново строителство като опция в лицето на исторически ниското предлагане на съществуващи жилища.

Продажбите на новопостроени жилища са нараснали с 4,4% през юли до сезонно коригирана годишна ставка от 714 000 от ревизираната надолу ставка от 684 000 през юни, според съвместен доклад на Министерството на жилищното строителство и градското развитие на САЩ и Бюрото за преброяване на населението. Продажбите са се увеличили с 31,5% спрямо предходната година.

Въпреки че пазарът на ново строителство се стимулира от изключително ниски запаси, остават опасенията за достъпността. Собствениците на жилища с ипотечни лихви от 3% или 4% не са склонни да продават и купуват друг дом на много по-висока ставка. Миналата седмица лихвите надхвърлиха 7% и не се очаква да се охладят в близко бъдеще.

Продажбите на съществуващи жилища са намалели през последните няколко месеца, докато продажбите на нови жилища се увеличават.

Средната цена на нов дом е била 436 700 долара, според доклада.

Тази история се развива и ще бъде актуализирана.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР