Продажбите на нови еднофамилни жилища в САЩ неочаквано се повишиха

...
Продажбите на нови еднофамилни жилища в САЩ неочаквано се повишиха
Коментари Харесай

Най-големият имотен пазар отбеляза рекордни печалби и продажби

Продажбите на нови еднофамилни жилища в Съединени американски щати ненадейно се покачиха през септември, достигайки най-високото си равнище от близо 10 години.

Данните дават вяра, че американският пазар на жилищни парцели съществено се раздвижва, откакто беше навлязал в застой през последните месеци.

Продажбите на нови жилища се покачиха с 18.9% до сезонно поправените годишни лихвени нива от 667 000 бройки през предишния месец на фона на нарастване във всичките 4 района на страната, заяви Министерството на търговията на Съединени американски щати, представено от Reuters.

Това е най-високото равнище от октомври 2007 година насам и последва ревизирания нагоре растеж на продажбите през август от 561 000 бройки. Процентът на облага пък е най-големият от януари 1992 година

Резултатите опровергават прогнозите на анализатори, интервюирани от Reuters, които предвиждаха, че продажбите на нови жилища, представляващи 11% от общите продажби на жилища, спадат с 0.9% до 555 000 единици през септември.

Продажбите на нови жилищни парцели, които са на база издадените разрешителни се трансформират на месечна база. През септември те са се повишили със 17% на годишна база.

Жилищният пазар в Съединени американски щати нараства с все по-бързи темпове през по-голяма част от годината, на фона на дефицита на домове за продажба, квалифицирана работна ръка и подобаваща земя за градеж.

Активността беше възпрепятствана от ураганите Харви и Ирма, които затрудниха жилищното строителство през септември и навредиха на продажбите на домове на юг. Очаква се това закъснение да повлияе отрицателно на икономическия напредък на Съединени американски щати през третото тримесечие.

През септември продажбите на нови еднофамилни къщи на Североизток доближиха съвсем 10 годишен връх. Продажбите на юг означиха най-високото си равнище от юли 2007 година На Запад и в Средния Запад също имаше мощни облаги.

Повече от 2/3 от новите жилища, продадени през предишния месец са в развой на създаване или строителството им ще стартира напълно скоро.

С увеличението на продажбите през септември броят на новите домове на пазара остана неизменен на 279 000 единици. При мощните темпове на продажбите през септември ще са нужни 5 месеца, с цел да се почисти предлагането на къщи на пазара, което е спад от 6-те месеца през август.

Шестмесечното предложение се преглежда като здравословен баланс сред търсенето и предлагането.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР