Продажбите на нови дизелови автомобили в Германия отбелязват значително намаление.

...
Продажбите на нови дизелови автомобили в Германия отбелязват значително намаление.
Коментари Харесай

Ще се напълним ли с още трошки след Дизелгейт

Продажбите на нови дизелови коли в Германия означават доста понижение. Тенденцията е резултат от правосъдното решение, което позволи на градските администрации да вкарват забрани за придвижването им в централните зони поради замърсяването на въздуха. 

Официални данни сочат спад на регистрациите на коли с дизелови мотори с 25,4% през март до под 109 000 бройки по отношение на към 146 000 през същия месец на предходната година.

Върховният административен съд на Германия постанови през февруари, че градовете могат да не разрешават придвижването на дизелови коли и камиони като мярка против нездравословните излъчвания. Решението нанесе нов удар върху дизеловите технологии след абсурда „ Дизелгейт “, при който бе разкрито, че немският тръст Volkswagen е манипулирал тестванията за отработени газове на своите коли.

Нарастване на излъчванията се регистрира за пръв път от 2010 година, когато се вкарват наблюденията по този индикатор. В общо 17 от 23 страни от Европейски Съюз се вижда повишение на отделяния от купените нови коли въглероден диоксид. Сред тях са и четирите огромни пазара - Англия, Франция, Испания и Германия.

Много е противоречиво кое замърсява повече - дизелът или бензинът, заяви  Христо Радков, ръководител на Българското обединяване на водачите. 

Цената на дизеловите коли в Германия към този момент доста се намали, а пазарният им дял понижа от експлоадирането на абсурда през 2015 година.

Сходна наклонност се следи и във Англия, където за миналия месец март е регистриран мощен спад в регистрациите на дизелови коли, демонстрират данни на индустриалната организация Общност на автомобилните производители и търговци.

През последните 3 години 90% от вноса в България са дизелови коли. Те идват най-вече от Италия. Според специалисти старите коли от Германия ще отидат в Русия и в Африка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР