Продажбите на музика в световен мащаб са се увеличили с

...
Продажбите на музика в световен мащаб са се увеличили с
Коментари Харесай

Продажбите на музика в световен мащаб се увеличават

Продажбите на музика в международен мащаб са се нараснали с близо 10% през 2018 година като това е четвърта поредна година на напредък, подхранван от онлайн стрийминг платформите. Въпреки това свалянията и физическите продажби не престават да падат.


Международната федерация на фонографичната промишленост оповестява в своя световен музикален отчет, че облагите за 2018 година са достигнали до 19.1 милиарда $.
„ Сега сме доста по-оптимистични ”, съобщи Франсис Мур, началник на федерацията, като съобщи, че това нарастване е като „ пиршество ” след „ толкоз неприятни години ”.
Въпреки това, нарастването от 9.7% се дължи главно на стрийминг промишлеността, от която облагите са съвсем половината от общите. Докато свалянията и физическите продажби не престават да падат.

Стрийминг секторът, който включва облаги от абонаменти и реклами е повишен с 34% достигайки 8.9 милиарда $ през 2018 година

255 милиона консуматори са си платили за стрийминг услуги през миналата година.

Платените сваляния са спаднали 21.2%, а физическите продажби с 10.1%.

Въпреки увеличаващото се наличие на платения абонамент, сигурността си остава проблем като най-малко 120 милиона консуматори незаконно смъкват музика всеки месец.
„ Те смъкват музиката от потока и много постоянно даже не заплащат. Цели дискографии могат да бъдат свалени на торенти ”, споделя Мур.
В Европа се отбелязва извънредно минималният растеж на продажбите от 0.1%.

Според отчета едни от най-слушаните актьори за миналата година са били кубинско-американската звезда Камила Кабело, канадският рапър Дрейк и британецът Ед Шийран.

Когато става въпрос за албуми или музика от филми шлагер е мюзикълът „ Великият шоумен ”, южнокорейската група BTS и американската звезда Лейди Гага.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР