Продажбите на дребно в Германия се понижиха изненадващо през юли

...
Продажбите на дребно в Германия се понижиха изненадващо през юли
Коментари Харесай

Изненадващ възход на продажбите на дребно в Германия през юли

Продажбите на дребно в Германия се намалиха изненадващо през юли след спад и през юни. Това демонстрират данни на формалната статистика Destatis, които могат да охладят очакванията, че разноските на семействата във водещата европейска стопанска система ще бъдат задоволително мощни, с цел да допринесат за мощно икономическо възобновяване през третото тримесечие след коронавирусния потрес от пролетта, осведоми БНР. 

Продажбите на дребно се намалиха през юли с 0,9% по отношение на юни, когато се свиха с 1,9%, до момента в който упованията на финансовите пазари бяха за техен напредък с 0,5 на 100.

Продажбите на дребно на годишна база (отчитайки инфлацията) се покачиха през юли с 4,2% след напредък с 6,7% месец по-рано и упования за покачване с 4,1 на 100.

Спрямо февруари 2020 година, месецът преди пандемията от Covid-19 да избухне в Германия, продажбите на дребно през юли се покачиха с 0,9 на 100, показва Destatis.

Продажбите на храни, питиета и тютюневи произведения се усилиха през юли с 4,2% на годишна база, като това е първото повишаване на тези продажби след началото на коронавирусната пандемия.

Продажбите на нехранителните артикули набъбнаха с 4,4% по отношение на юли 2019 година, до момента в който продажбите по интернет и пощата скочиха с 15,6 на 100. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР