Продажбите на дребно в Германия нараснаха през юни двойно по-силно

...
Продажбите на дребно в Германия нараснаха през юни двойно по-силно
Коментари Харесай

Ръст на продажбите на дребно в Германия през юни



Продажбите на дребно в Германия набъбнаха през юни двойно по-силно от предстоящото, следвайки разхлабването на противоепидемичните ограничения, демонстрират данни на федералната статистика Destatis, които са в поддръжка на възобновяване на водещата европейска стопанска система.

Продажбите на дребно скочиха през юни с 4,2% по отношение на май, когато набъбнаха с 4,6%, до момента в който упованията на финансовите пазари бяха за тяхно много по-слабо покачване с 2 на 100.

Спрямо юни 2020 година продажбите на дребно се покачиха с 6,2% след спад с 1,8% през май тази година и осреднена прогноза за намаляване с 2,2 на 100.

В съпоставяне с февруари 2020 година - тъкмо месец преди началото на коронавирусната пандемия, продажбите на дребно в Германия се покачиха през юни 2021 година с 9,1 на 100.

Продажбите на храни, питиета и тютюневи произведения набъбнаха през юни с 1,4%, до момента в който оборотът на нехранителни артикули скочи с 9%.

Германската стопанска система се върна към растежа през второто тримесечие, само че възобновяване ѝ е по-слабо от предстоящото на фона на усложненията във веригите на доставки, които усложнения вредят на значимия промишлен бранш, демонстрираха данни на Destis, оповестени пред дни.

Свързаните с веригите на доставки терзания и възходящите напоследък коронавирусни инфекции заради по-заразния вид Делта обаче утежниха икономическите вероятности. Независимо от това, Бундесбанк (Централната банка на Германия) чака растеж на Брутният вътрешен продукт на страната от 3,7% за тази година и от 5,2% през идната година.

Проучване от предходната седмица пък сподели, че потребителските настройки за август бележат стабилизация, защото немските купувачи наподобява по-готови да харчат, само че в това време са по-малко оптимистично настроени по отношение на икономическите вероятности предвид на терзанията към възходящия брой случаи на Covid-19.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР