Прочутият гръцки композитор и политически активист Микис Теодоракис почина на

...
Прочутият гръцки композитор и политически активист Микис Теодоракис почина на
Коментари Харесай

Отиде си прочутият гръцки композитор Микис Теодоракис

Прочутият гръцки композитор и политически деятел Микис Теодоракис умря на 96-годишна възраст, оповестиха гръцките медии.

Той е прочут като създател на класическа музика, както и на песни и музика за танци във фолклорен жанр. Световната му популярност идва с музиката му за кино лентата " Зорба гъркът " от 1964 година

" Творецът, обвързван с най-важните моменти в актуалната история на Гърция, великият композитор и безвъзмезден герой за правата и свободите на хората, към този момент не е сред нас ", написа " Катимерини ".

Микис Теодоракис способства за повишение на международната информираност за тежкото състояние на Гърция по време на военната тирания в интервала 1967-1974 година Той беше член на гръцката Национална опозиция и ослепителен съперник Гърция да признае Северна Македония.

Роден е на остров Хиос на 29 юли 1925 година Неговото творчество варира от вълнуващи песни, основани на огромни гръцки поетични творби, доста от които остават леви химни в продължение на десетилетия, до симфонии и кино партитури.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР