Прочулият се мигрант от Мали, който спаси висящо от балкона

...
Прочулият се мигрант от Мали, който спаси висящо от балкона
Коментари Харесай

`Спайдърмен` от Мали започна работа в парижката пожарна

Прочулият се мигрант от Мали, който избави висящо от балкона на жилищна постройка в Париж дете, от през днешния ден към този момент е чиновник на пожарната във френската столица.

Впечатляващото нанагорнище на постройката по време на самостоятелната му избавителна акция донесе на Мамудо Гасама му донесе освен френско жителство, само че и работа.

22-годишният малиец се появи на обща фотография с останалите му сътрудници в екипа на пожарната, която беше оповестена в Туитър в четвъртък.



Смелата постъпка на Мамудо Гасама му донесе почести на най-високо равнище - френският президент Еманюел Макрон го предложения в Елисейския замък, където му връчи орден за демонстрация на смелост и жертвоготовност. Пред Макрон малиецът описа спомените си от случката: " Не мислех за нищо. Просто се изкачих, а Бог ми оказа помощ ". Той призна, че е почувствал боязън, едвам откакто избавил детето. Тогава се разтреперил. 

Пред CNN младежът споделя, че попаднал на мястото на случая, защото по това време отивал за гледа футбол в близкия ресторант.



" Не мога да виждам страдащи деца ", споделя той. " Тогава просто скочих, видях кое е само вероятното решение и благодарение на Бог изкачих постройката ". 

Бащата на избавеното 4-годишно дете е измамен под правосъдна отговорност поради неглижиране на родителските си отговорности. По време на случая той бил на пазар. Очаква се през есента да получи присъда по тези обвинявания. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР