Прочуият нарко барон Евелин Банев-Брендо има и турски паспорт. Това

...
Прочуият нарко барон Евелин Банев-Брендо има и турски паспорт. Това
Коментари Харесай

Брендо броил 305 000 долара за турски паспорт

Прочуият нарко барон Евелин Банев-Брендо има и турски паспорт. Това твърди истанбулското издание “Бакъркьой” и ползва фотоси на документа. Информацията беше оповестена първо във вестник “България Днес”.

“Бакъркьой” се базира на информация от притежател на петролна компания. Той твърди, че някогашен чиновник на националната разследваща организация, посочен като Мустафа Б., е съдействал за издаването на паспорта на Брендо.

Мустафа имал контакти с високопоставени чиновници в страната и лобирал за Брендо, който преговарял за леговище в Турция от януари 2021 година Твърди се още, че Мустафа Б. е получил общо 305 хиляди $ в брой, а заплащането е от компания в Дубай.



Намесено е и името на Симо Карайчев, който е брат на Брендо и беше обвиняем с него за пране на пари от наркотрафик в България. Според източниците на “Бакъркьой” Евелин Банев е упълномощил Карайчев да го съставлява в Турция. Братът даже бил регистриран като клиент в една от адвокатските колегии в Истанбул.

Твърди се, че всички документи по издаването на документите на Брендо са подправени, в това число и историята в заявката.

Евелин Банев беше задържан в Украйна през септември предходната година. Тогава украинската полиция заяви, че е търсен поради присъди за наркотрафик, а при обиск в наетата от него къща беше открита ферма с марихуана.

По-късно съдът освободи Банев, тъй като имал украински паспорт, а законите в страната не разрешават изгонването на техни жители. Брендо се търси от три страни - Италия, Румъния и България по присъди за трафик на кокаин и пране на пари. Така и не стана ясно каква е ориста на беглеца от правораздаването след освобождението му.

В обявата на “Бакъркьой” са приложени три документа - за краткотрайна протекция, персонална карта и паспорт. На всички е неговата фотография. На първия са разказани правилно данните му, майката, бащата и датата на регистрация на документа - 17 юни 2021 година - три месеца преди ареста му в Украйна.

На персоналната карта и паспорта обаче рождената дата на Брендо е друга от истинската му - 8 октомври 1964 година съгласно регистрите в България и документите му, издадени у нас. На турските документи е посочена 1965-а.

За разлика от аления паспорт и персоналната карта в документа за краткотрайна протекция годината му на раждане е изписана правилно - 1964-а. Според фотосите документите са издадени още през 2018 година, когато Брендо към момента беше в България и делото против него не беше завършило на последна инстанция.
Свързани вести Главсекът на Министерство на вътрешните работи с шокиращи разкрития за Венци Боксьора и Брендо ВИДЕО Сензация! Брендо е на независимост Цветанов проговори за Брендо: Подкрепяли са го държавни структури, купувал е "играчи "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР