Прочистването на организма е един от начините за поддържане на

...
Прочистването на организма е един от начините за поддържане на
Коментари Харесай

Здравословни ритуали сутрин на гладно, които ще ви прочистят

Прочистването на организма е един от методите за поддържане на чудесно здраве. Има доста способи за детоксикация, като някои са по-прости и лесни, а други – комплицирани и сложни за осъществяване.

Сред лесните попадат три утринни ритуала, които, в случай че прилагате постоянно, може да ви донесат бързи и положителни резултати за пречистване на организма. Важно е, несъмнено, всички да прилагате на гладно.

Ето кои са най-полезните здравословни ритуали заран на гладно, които ще ви прочистят.

Пиене на топла вода с лимон

 Вода с лимон заран на гладно

Много елементарен, на ниска цена и елементарен за реализиране обред. Интересен факт е, че той е част от диетичните режими на доста известни персони от света на киното, модата, хубостта, хай-лайфа. Изпиването на чаша топла вода с изстискан в нея свеж лимонен сок работи като метла за токсините в организма.

Приемът на този балсам работи стимулиращо на храносмилането, усъвършенства отделянето на храносмилателни езими, а също подкрепя черния дроб и жлъчката при преправянето на токсините и изхвърлянето им от тялото. Съдържащият се в лимона витамин С работи като антиоксидант, като подкрепя процесите на филтриране и забавя процесите на стареене. Топлата вода работи хидратиращо, само че също подтиква перисталтиката и подкрепя разграждането и стопяването на мазнините.

Жабурене с растителна лой

Това е античен аюрведичен обред за пречистване, който се ползва заран на гладно, даже преди миенето на зъбите. Може да употребявате зехтин, сусамово олио или шарлан – студено пресовано слънчогледово олио, което е нерафинирано.

Необходимо е да отпиете глътка от маслото – толкоз, едвам напълните устата си и да го задържите в нея без изпитание. Трябва да останете по този начин най-малко 10-15 минути. Последните няколко минути може да се жабурите.

Важно е обаче никога да не гълтате от растителната лой, защото в нея към този момент са се отделили отрови от тялото ви. След 15-ина минути изплюйте маслото в тоалетната. Би трябвало да се е получила бяла пенеста течност.

 Жабурене съз зехтин заран на гладно

Тази процедура извлича отровите от тялото посредством слюнката и кръвоносната система. Благодарение на нея бързо ще се справите с хроничните болести, с бактериалните и вирусни инфекции, а също ще заздравите венците и зъбите си.

Пиене на зехтин и лимон

Третият прочистващ организма утринен обред също е доста елементарен за осъществяване. Необходими са ви прясно изстискан лимонен сок и получен посредством студено сплескване зехтин вид Екстра Върджин. Веднага след ставане изпийте 1 лъжица от зехтина, разбъркан със същото или малко по-малко количество лимонен сок.

Правете този обред всеки ден в продължение на почти месец. Сместа работи стимулиращо на храносмилателната система, заздравява и лекува стомашната лигавица, подкрепя прочистването на жлъчката и черния дроб, води насъбраните токсини по-бързо посредством отделителната система.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР