Прочетох една версия за случилото се в Стара Загора, с

...
Прочетох една версия за случилото се в Стара Загора, с
Коментари Харесай

В държавата, в която „умните и красивите“ стана обида, умните и красивите започнаха да ги режат и стрелят

Прочетох една версия за случилото се в Стара Загора, с нарязаното момиче. Една версия, от която ми настръхна косата. Ще я прикача в края на този текст. Става дума за това, че закононарушението на садиста, който я е рязал, може (и има всички следи за това) да се окаже не закононарушение от ревнивост, а възмездие на незаконен кръг против жена, която е отказала да работи за тях. Следите ли мисълта: да „ работи “ за тях. 

Тоест: тя е била набелязана И ЗА НИКАКЪВ РЕВНИВ БИВШ НЕ СТАВА ДУМА, а за реализатор, за екзекутор. 

Има и отзиви на адвокати, изобщо версията звучи извънредно добре обоснована. 

На фона на това, имаме обществени показания на Мис Стара Загора 2018 Божидара Овчарова, която в прочувствено послание, споделя по какъв начин в града им това е процедура. 

„ Сюжетната линия от 2015 година насам не се е трансформирала – голи фотоси, остригване, побой, а по-късно дори и обществено линчуване “, споделя тя. 

Какво се случва с красивите девойки в страната, където „ хубав “ стана засегнатост и синоним на „ зложелател “ за една избрана навалица от човеци? Какво се случва ли… първо, в случай че пострада, ѝ споделят, че сама си е отговорна. Защо е с тая пола, за какво е с оная блуза, за какво си е поставила грим и така нататък Тя го е провокирала. 

Но другояче се подиграват на ислямистите, че не си зачитат дамите и ги държат забулени. 

Щом е красива, всяка една жена е наричана „ к “ от някого. И каква ѝ е виновността? Красива е. 

В момента, в който един каже оная думичка с „ к “ по адрес на някое момиче, това момиче е „ брандирано “, то евентуално няма да получи поддръжка от обществото, докато… 

… до момента в който не стане прекомерно късно и някой не я нареже преди този момент. Явно това е границата, след която на обществото му прикипява – да нарежат някого. Преди това я упрекват, че е „ к “, викат: мàни я тя, тя сама си е отговорна и така нататък

Видях фотоси на потърпевшата отпреди случая. Няма да ѝ напиша името, нито ще обявявам фотосите ѝ (снимката горе е илюстративна – не е от случая), тъй като не съм изследовател на сензации и кликове, и тъй като момичето заслужава успокоение, а не да си чете името и да си гледа лицето от страниците на медиите. Но ще ви кажа едно: тя е доста, доста красиво момиче, което ще стане доста красива жена – макар белезите и все пак ще стане; няма белези, които могат да скрият това. Няма. 

Виждали ли сте ги тези „ мачовци “, дето си мислят, че всяка жена може да е тяхна, стига да изискат? Знаете ги, нали? Те дърпат, опипват, натискат, няма не. И, като им се опъне момичето, те незабавно споделят, че е „ к “. Че тя е „ к “. Сещате ли се? Знаете ги? Вие от тях ли сте? Дано не сте. 

И, един път лепнали това „ к “ на челото ѝ, тя към този момент няма поддръжка, тя е сама и евентуална жертва. 

А от жертвите се възползват хищници, които обичат да печелят пари. Те ги взимат за себе си и ги принуждават да работят за тях. Ако не работят, ги санкционират, а обществото не ги поддържа, защото… тъй като тя нали е „ к “. 

А всичко е тръгнало от това, че тя просто е доста красива. Така се е родила. И е станала цел с хубостта си.

Много е елементарно за нас – по-грозните – да си избиваме комплексите по тоя метод, единствено че не се усетихме по какъв начин едни хищници в политиката се научиха, че комплексите на тълпата са комфортни за тях.

Накараха ли хората да употребяват думите „ умните и красивите “ като засегнатост? Накараха ги. Както „ интелигент “ в руска русия беше засегнатост, в случай че помните. 

Сега красивото момиче е нарязано, а както се оказва – не е единствено тя в Стара Загора. И за какво? Защото е красива. Вероятно е и интелигентна. Представяте ли си каква нахална комбинация… И тъй като нямало кой да се застъпи за нея. Поне до момента нямаше. И след това ме питат за какво съм бил намесвал политиката в този случай. Как няма да я въвличам – кой облъчва обществото, че насилието е безнаказано? Клоуните в цирка ли? Или политиците? Хвалещите насилието от трибуната на Народното събрание политици? Политици, които си възпитаха техни си служители на реда и техни си магистрати, които да гледат на другата страна, когато има закононарушения? 

Случи ли се още в първите дни, откакто случаят закупи известност, да се появяват първите мнения, в които я упрекваха, че сама си е отговорна, щом е стояла при ТОЯ? 

Случи се. 

А какво ще се окаже в този момент – че изобщо не е СТОЯЛА, ами е БЯГАЛА. И евентуално е желала помощ, но кой да чуе?

А помните ли писателят Иван Владимиров-Нав? И той жертва на насъсканите против „ умните и красивите “. Човекът беше публицист, прочут психолог, интелигентен демек… Лоша работа в страната, където това се смята за минус. Съседът му – с възприятие за недостижимост, сигурен, че ще му се размине насилието. Пълен с ненавист. Откъде пристигна тая ненавист? Не е паднала от небето. „ Умните и красивите “ ги режат, стрелят, заобикалят ги, когато търсят помощ. Чумави. 

Ето и текстът, който ви дадох обещание първоначално. Той е приписван на Весислава Танчева, член на гражданско придвижване " БОЕЦ ". За страдание, не можах да намеря профила ѝ в обществените медии, с цел да го привържа като автентичен източник, само че прикрепвам самия текст, от който ми настръхна косата (без редакторска намеса): 

„ Опасявам се, че това даже не е дъното на историята. Това " изнудване " със фотоси и опасност от принуждение прекалено много наподобява на склоняване към друга активност, доста по-печеливша за локалните босове. 

Мисля, че казусът с жертвите на Георги би трябвало да бъде разследван и от Комисията за попречване трафика на хора, тъй като пострадванията на девойките, изключително на Дебора, наподобяват на възмездие към жена, отказала да работи за тях. 

Припомням, че преди няколко години испанската полиция проверява няколко сходни случаи на дами, изведени като бели робини от страни в Източна Европа, които бяха пребити и накълцани и остригани по същия метод. Доколкото си припомням, най-малко две от девойките бяха българки.

...А май има и още един сходен случай, още по-рано. 

" Човекът " е защита в нощен клуб. Преди време е работил в клуб на същия притежател на морето. Класически профил на екзекутор. 

Всъщност, закононарушението му въобще не наподобява на закононарушение от ревнивост и не мисля, че са били двойка въобще. Той е женен, има дете. Тя одеве е навършила пълноправие, т.е. към този момент може да излиза в чужбина без позволение от родителите си.

Хладнокръвният избор на макетното ножче като оръжие безусловно изключва версията да е работил под въздействието на мощни страсти. Престъплението е невъзмутимо премислено, а макетното ножче дава опция острието да бъде нагласено на безвредна за живота на жертвата дължина. Примерно 3 милиметра. Пак реже, отново боли, отново оставя белези, само че не може да доближи до вътрешните органи и в случай че внимава - и до значими кръвоносни съдове. 

Както един правист написа, причинителят деликатно балансира на ръба сред лека и тежка телесна щета и при благоразположен правосъден доктор и прокурор може да се измъква доста пъти...

Една детайлност ме кара да мисля, че това е наказване, тип изтезание, добре планувано с ясното схващане, че няма да има последствия за причинителя.

Инцидентът ЛИПСВА от полицейската сводка за деня на осъществяването му.

Родителите на жертвата настояват, че служителите на реда, пристигнали в болничното заведение, съзнателно са си свършили работата и това е видно от решението на Районния съд.

Но в РПУто служителите на реда рапортуват на дежурния, а той вика дежурен следовател и би трябвало да включи случая в дневната сводка. 

Но не го е направил. 

Това значи, че часове откакто Дебора отива в болничното заведение да я шият и докторите са длъжни да извикат полиция, някой към този момент е взел решение да потули случая.

Такива неща не се вършат за всеки инцидентен дришльо, па бил той и защита на нощен клуб. Просто шефовете в районното са чадъросали тези, за които дришльото работи... 

А какво тъкмо работи и за какво активността му се нуждае от полицейски чадър - това към този момент е същинският въпрос, който още никой не е задал, мисля “.
 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР