Прочетете и ще ви станат ясни доста неща, които сте

...
Прочетете и ще ви станат ясни доста неща, които сте
Коментари Харесай

Как да избегнем връщането към лоши навици

Прочетете и ще ви станат ясни много неща, които сте пренебрегвали в битката със самите себе си!

Ако в миналото сте се опитвали да подобрите метода си на живот, може би сте осъзнали, че постоянно е по-трудно да не започнете още веднъж с неприятните привички от едвам ги спрете. Ако желаете да предотвратите това да се случи още веднъж, ще ви дадем няколко съвета.

Навиците не са свързани единствено с физическото здраве. Всъщност те включват всяка поредност от дейности, които са станали автоматизирани и които правите без обсъждане или умишлен надзор. Например вашите настройки и методите, по които нормално мислите или чувствате, могат да се смятат за привички.

Промяната на навиците ви е комплицирана и постоянно вашата воля и мотивация, които сте постигнали избрани резултати, не са задоволителни, с цел да ви държат в верния път. Знанието по какъв начин работи мозъкът ви може да е изчезналата част от пъзела .

Лоши привички подбудени от нервно напрежение

Много от навиците, които възприемаме, в последна сметка провокират промени в мозъка ни. По този метод поредност от дейности, която съставлява табиет, се отразява в характерен метод, който мозъкът ви привиква и запаметява.

Проучванията потвърждават, че когато придобием привички, през целия развой има невронна интензивност. Веднъж автоматизиран обаче, мозъкът се задейства единствено първоначално и в края на последователността. Тоест започнете ли още веднъж с неприятните привички процесът се повтаря отначало и се връщате в самото начало.

Дори в случай че полагате съзнателни старания да измененията навиците си, можете доста елементарно да се върнете към тях неумишлено. Ето за какво има избрани ограничения, които можете да предприемете, с цел да избегнете връщането към неприятните привички.

Лоши привички: 3 съвета по какъв начин да се отървем от тях на цяло

Ако сте постигнали забележителен прогрес във вашите настройки или метод на живот и желаете да го поддържате, ето някои насоки, които да ви оказват помощ.

Осъзнайте кой са сериозните моменти за вас

Както споменахме по-рано, добре открит табиет се започва от задействащ тласък. Това е сигнал, който задейства активирането на упоменатия табиет. Дори когато не сте го правили известно време, нещо може елементарно да го задейства още веднъж. Поради тази причина би трябвало да обърнете внимание на сериозните моменти, които могат да работят като тригери.

Например, в случай че преди малко сте съумели да започнете да упражнявате заран, значимо е дали ще станете или ще настроите будилника да отсрочва. Това е по този начин, тъй като първото от тези дейности ще ви докара до новия ви табиет, а второто до остарелия. Ако сте склонни да преяждате през нощта, ходенето до кухнята в несъмнено време може да бъде отключващ фактор. Като опция, в случай че сте пушач, чашата в ръка може автоматизирано да ви накара да запалите.

Когато разберете това, вие сте в положение да идентифицирате сериозните моменти, да разберете предупредителните знаци и да бъдете бдителни, с цел да не се повтори. Точно в тези моменти би трябвало да положите спомагателни старания, с цел да не се върнете към старите си привички. Предприемането на първата стъпка ще задейства положителния табиет, който сте придобили.

Обърнете внимание на страстите си, с цел да не се върнете към старите си неприятни привички

Емоциите са извънредно значими, когато става въпрос за рецидиви от всевъзможен тип.

Когато сте постоянни и се чувствате добре, можете по-добре да се концентрирайте върху дълготрайните изгоди и да понесете всеки сегашен дискомфорт. Въпреки това, в случай че сте тъжни, раздразнени или нестимулирани, е по-вероятно да търсите неотложно задоволство и да се върнете към неприятните ви привички.

Вашите страсти може да ви накарат да се върнете към неприятния табиет, от който сте се отказали в опит да се почувствате краткотрайно по-добре. Поради тази причина би трябвало да се научите да се свързвате с това по какъв начин се чувствате и да придобиете принадлежности, които ви разрешават да управлявате тези усеща по своевременен и по-подходящ метод.

Водете спретнат живот

И най-после, с цел да избегнете връщането към неприятните привички, би трябвало да разберете, че всичко е част от едно цяло. Въпреки че сте фокусирани единствено върху избран аспект, останалата част от всекидневието ви ще има наклонност да ви води в една или друга посока.

Например, стоенето до късно може да ви насърчи да се откажете от упражненията и да се върнете към заседналия си живот. Или животът в небрежна и неорганизирана среда може да ви накара да се върнете към предходните си неприятни привички. Ето за какво, без значение какъв табиет се пробвате да поддържате, стремете се да водите спретнат и здравословен метод на живот във всички аспекти.

Инфо: How to Avoid Reverting to Bad Habits (exploringyourmind.com) https://pixabay.com/

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР