Проблемите в българското земеделие са трупани много години. За пет

...
Проблемите в българското земеделие са трупани много години. За пет
Коментари Харесай

Вътев: Обстановката в земеделието е много тежка

Проблемите в българското земеделие са трупани доста години. За пет месеца е комплицирано да се решат всичките. Да, никой не отхвърля, че в земеделието ситуацията е доста тежка и, за жалост, няма изгледи да стане по-лека. Това сподели министърът на земеделието Кирил Вътев в ефира на.

Във връзка с митинга на земеделските производители Вътев уточни, че във всеки митинг има политически подтекст, както и в този. Той не отговори на въпроса дали ще си подаде оставката, като разкритикува държанието на някои от протестиращите.

Министърът отхвърли като неуместно изказванието, че надълбоко замразено месо се предлага като свежо. Също по този начин означи, че по публични данни за 2022 година са затворени 329 кравеферми, а за 2023 година - 323.

Във връзка с Aгенцията по битка с градушките министърът сподели, че е отправено предложение заплатите на чиновниците да се вдигнат с 30%, като има увещание, че това ще се случи. На останалите организации към министерството се планува нарастване на заплатите с 20%.

Няма нови огнища на птичи грип, заяви още земеделският министър.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР