Проблемите с новия варненски булевард Васил Левски нямат край. В

...
Проблемите с новия варненски булевард Васил Левски нямат край. В
Коментари Харесай

След водопада и свлачище засипа новия булевард на Варна

Проблемите с новия варненски бул. " Васил Левски " нямат край. В четвъртък той бе покрит от свлачище край ромския квартал " Максуда ", а преди ден пропадна кръгово кръстовище и голямо количество вода се изля върху новата градска артерия.

Пострадали от свлачището няма като по знамение, тъй като земната маса се е сринала на шосето тъкмо пред минаващ автомобил, който е съумял да избегне трагични последствия.

Кметът на Варна Иван Портних незабавно откри отговорен за свлачището - противозаконното строителство в ромската махала. Той изясни, че по план падналият склон е трябвало да бъде укрепен, само че преди два дни тричленен състав на Върховен административен съд спрял заповедта за авансово осъществяване, която предвиждала събарянето на постройки.



Не е ясно обаче за какво пътят въобще е бил пуснат за придвижване при разполагаем сериозен риск за жителите. Булевардът се строи от повече от година и това не изяснява за какво заповедта за укрепването на ската е издадена преди дни. Освен това той беше пуснат по разпореждане на премиера Бойко Борисов, без да е завършен и публично въведен в употреба.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР