Проблемите с храносмилателната система се случват по-често, отколкото се говори

...
Проблемите с храносмилателната система се случват по-често, отколкото се говори
Коментари Харесай

Храносмилателните проблеми, с които най-често се сблъскват жените

Проблемите с храносмилателната система се случват по-често, в сравнение с се приказва за тях. Всъщност при дамите проблемите с храносмилането са даже по-обичайни, в сравнение с при мъжете. Научете повече за най-често срещаните храносмилателни проблеми при дамите и по какъв начин може да се избавите от тях.

Според разнообразни изследвания дамите са по-склонни да се сблъскват с храносмилателни проблеми, в сравнение с мъжете. Най-вече това са киселинният рефлукс, синдромът на раздразнените вътрешности и запекът. Често обаче тези проблеми не се разискват намерено, тъй като към момента някои хора считат, че тематиката за храносмилателните проблеми е табу. Ако обаче извършите първи стъпката да заговорите за някой сходен проблем, най-вероятно ще видите, че въобще не сте единствените. Научете повече за храносмилателните проблеми, с които най-често се сблъскват дамите и по какъв метод може да ги овладеете:
Киселинен рефлукс
Най-общо казано киселинният рефлукс съставлява положение, при което киселините от стомаха се връщат назад към хранопровода. Често за възникването на киселинен рефлукс е виновен долният езофагеален сфинктер, който не се е затворил след прекосяването на храната. Киселинният рефлукс обаче може да бъде провокиран и от потреблението на пикантно ядене или след поглъщането на прекомерно огромно количество храна.

Какво е чувството: Кисел или горчив усет в устата или гърлото, неприятно храносмилане и киселини в стомаха – парещо възприятие, което се „ издига “ към гърдите, са измежду най-честите признаци на киселинния рефлукс.

 Добави изложение

Какво да извършите: Киселинният рефлукс е естествен, в случай че се случва единствено от време на време или пък по-често по време на бременност. Има медикаменти, които се продават в аптеките и които облекчават точно признаците на киселинния рефлукс. От друга страна, в случай че смятате, че сте предразположени към този храносмилателен проблем, най-добре намалете риска по натурален метод. Избягвайте кисели храни, яжте по-бавно и не преяждайте. Също по този начин се хранете най-малко три часа преди лягане, с цел да осигурите на стомаха си задоволително време да усвои погълнатата храна.

Ако всяка седмица се сблъсквате с неприятните признаци на киселинния рефлукс, това може да бъде симптом за неговата хронична и по-тежка форма, наречена гастроезофагеална рефлуксна болест .
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР